Bu Bitkileri Evde Beslemek Çok Tehlikeli! İşte İnsan Sağlığına Zararlı 7 Bitki

Bu Bitkileri Evde Beslemek Çok Tehlikeli! İşte İnsan Sağlığına Zararlı 7 Bitki

Dikkatimizi çeken her şey bizim için iyi değildir. Aynı zaman tüm güzel bitkiler faydalı olmayabilir. Ve bazıları, tam tersine, çok tehlikelidir. Üstelik bunlar bazı egzotik çiçekler değil, evlerimizde çok tanıdık olan çiçekler.

Evde çiçek yetiştirmeyi herkes sever. Gizel çiçekler hem evin dekorasyon açısından hem de insan ruhuna iyi gelmesi ile birlikte hayatımızda ki yeri oldukça önemli. Peki, her çiçek evde yetiştirmek için yeterince uygunmu? Maalesef Hayır. Bu haberimizde sizlerle paylaşacağımız çiçekleri evinizde yetiştirmek son derece tehlikeli olabilir. İşte evde yetiştirilmemesi gereken o bitkiler hakkında merak edilen detaylar.

ortanca.jpg

ORTANCA

Parlak yeşil yaprakları ve güzel bir adı olan bir bitki birçok kişi tarafından popülerdir. Örneğin, peyzaj tasarımcıları genellikle müşterilerinin planlarını çerçevelemek için onları seçerler.

Aynı zamanda çok güvensiz bir bitkidir. Çiçekleri asla yenmemelidir.

VADİ ZAMBAĞI

Bu çiçek iddiasız olarak kabul edilir, ancak sıra dışı kokusu nedeniyle çok sevilir. Onun hakkında o kadar çok şiir ve şarkı yazıldı ki sayması zor. Ve söylenen onun kokulu aromasıydı. Ancak çok az insan, asıl tehlikenin bu sarhoş edici aromada yattığını fark eder.

Gerçekte, vadi zambağı genellikle kökten tepeye zehirlidir. Meyveleri, çiçekleri, sapları ve yaprakları. Üstelik vadideki zambakların üzerine dökülen su bile zehirle doluyor.

Vadi zambağı'na maruz kalmak, yardım almadan ölümcül olabilen baş ağrılarına ve halüsinasyonlara neden olabilir.

NERGİS

Narsist olan nergisle ilgili eski hikaye, çiçeğin güzel olduğunu açıkça ortaya koyar. Ancak bu efsanede genç adam basitçe küstahsa, o zaman bu bitki de tehlikelidir.

Nergis soğanları ve kokusu mide bulantısına ve baş dönmesine neden olabilir.

haberici-001.jpeg

YABANİ BİBERİYE

Aynı anda hem iyileştirmesi hem de yok etmesiyle tanınır. Biberiye yardımıyla akciğerleri iyileştirebilirsiniz, ancak aynı zamanda sinir sistemi üzerinde olumsuz bir etkisi vardır.

Bu bitkinin solüsyon miktarına bakarak hazımsızlığı ve koordinasyonu en iyi şekilde sağlayabilirsiniz. Ve şu anda sokakta bir yerdeyseniz veya daha da kötüsü araba kullanıyorsanız, her şey kötü bitebilir.

BELLADONNA

Birçoğu bu çalının siyah meyvelerini iştah açıcı buluyor. Az miktarda yenen çilek bile ölümcül olabilir. Özellikle şu anda bir kişi yalnızsa ve yakınlarda yardım edebilecek kimse yoksa.

Birçoğu bu çalının siyah meyvelerini iştah açıcı buluyor. Az miktarda yenen çilek bile ölümcül olabilir. Özellikle şu anda bir kişi yalnızsa ve yakınlarda yardım edebilecek kimse yoksa.

BANOTU

Ayrıca, henbane zehirlenmesi güçlü duygulara ve uygunsuz davranışlara neden olabilir. Sebepsiz değil, bir kişi kötü bir şey yaptığında, ona şöyle derler: “Kanotu mu yiyorsun?!”.

DATURA VULGARİS

Bu bitki sadece kokusundan dolayı tehlikelidir. Henbane tadına bakılarak zehirlenebiliyorsa, o zaman tek başına uyuşturucunun aroması bir kişiye zarar verebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN