Yağlı saç tipleri için müthiş öneriler

Yağlı saç tipleri için müthiş öneriler

"Yıkandıkça yağlanır, yağlı saça yağ kullanılmaz, duş esnasında çok şampuanlanmalı, sıcak suyla iyice durulanmalı" gibi yaygın yanılgılar ne yazık ki yağlı saçların iyice yağlanıp saç derisinin ise problemli bir yapıya kavuşmasına neden oluyor. Saçların uzun süre yıkanmamış gibi görünmesine neden ola aşırı sebum üretimi kişinin sosyal yaşantısını etkileyebiliyor. Yalnızca görsel olarak değil, saç derisi sorunlarıyla da rahatsızlık oluşturabilen aşırı yağlanma, saç dökülmesine neden olabilir.

Saç ve cilt tipi analizi yaptırmak, sağlıklı bir saç ve cilt için oldukça gerekli. Doğru analiz ile saç ve cilt yapısına uygun ürünler kullanılarak temiz ve sağlıklı görünüme kavuşulur. Eğer yağlı bir saç tipine sahipseniz temizliğe daha fazla dikkat etmelisiniz. Saç derisindeki yağ bezleri aracılığı ile üretilen saç kökleri ve derisini korumaya yardımcı olan bir salgı olan sebum, dengesi bozulduğu takdirde saçtaki yağlanmayı artırır. Bu sebeple, yağlı saç bakımında dikkat edilecek ilk husus; sebum dengesini korumaktır.

ÇABUK YAĞLANAN SAÇLARA ÖNLEMLER

Beslenmeye Dikkat!

Aşırı yağlı fast food, paketli yiyecekler yerine; sebze, meyve, bakliyat gibi sağlıklı yiyecekler tercih edilmeli.

Su Tüketimi Önemli

Vücudumuzun yaşam kaynağı olan su, cildimizin de gençlik iksiri niteliğindedir. Günde en az 2,5 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz.

Saç Bakım Ürünlerinin Seçimi Doğru Mu?

Yağlı saç derisine uygun bir şampuan tercih edilmeli. Saç kremi, yalnızca saç uçlarına uygulamalı, saç diplerine temas ettirilmemeli. Saç spreyi, köpük veya jöle gibi durulanmayan şekillendirici ürünler, mümkün olduğunca az kullanılmalı.

Saçlarınıza Sürekli Dokunmaktan ve Taramaktan Kaçının

Gün içinde ellerinizi sürekli saçlarınıza götürmek ya da sıklıkla taramak saçlarınızın daha fazla yağlanmasına sebep olur. Bu gibi temasları engellemek yağ üretimini azaltır.

Aşırı Sıcak Suyla Yıkanmaktan Kaçınmalısınız

Sıcak su, saçları kurutur. Kurulukla mücadele eden saç derisi, nemlenmek için sebum üretimini artırır. Bu durumda da saç daha fazla yağlanır.

Gün Boyu Şapka Takmaktan Kaçının

Sürekli şapka takmak saçları daha hızlı yağlandırır. Saç diplerinin nefes alması için ara sıra şapkanızı çıkarın.

Şampuan Uygulama Yöntemine Dikkat Edin

Şampuanı elinize ceviz büyüklüğünde dökün ve diğer elinizle dairesel hareketler yaparak iki elinize eşit biçimde yedirin. Ardından suyla ıslattığınız saçlarınızın uçlarından başlayıp diplerine ilerleyerek yedirin. Saçlarınızı aşırı köpüklemek, durulamayı zorlaştırır. Bu yüzden, fazla şampuan kullanımından kaçının. Saçlarınızı soğuğa daha yakın ılık suyla durulayın. İşlemi en fazla iki defa tekrarlayın.

yikamak.jpg

YAĞLI SAÇ DÖKÜLÜR MÜ?

Aşırı yağlanma sorunu, eğer seboreik dermatit adı verilen yağlı egzamadan kaynaklanıyorsa egzama, köklere zarar vererek dökülmeye neden olur. Bu durumda saça asıl zarar veren yağlanma değil, seboreik dermatittir. Saçta aşırı yağlanmanın tedavisinde, yağlanma kontrolüne yönelik ürünler kullanılabilir. Seboreik dermatit denilen cilt hastalığının ilk dönemlerinde aşırı yağlanma görülebildiği için tedaviye uzman dermatolog gözetiminde başlanmalı.

YAĞLI SAÇLARA EVDE ÇÖZÜM

Saç derisinin doğal dengesini korumasına yardımcı olan, ölü deriyi ve diplerde birikmiş yağların etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayan şampuan çeşitleri tercih edilmeli.
Yağlı saçlar için üretilen içeriğinde limon, çay ağacı, ısırgan otu, melisa ve mersin suyu gibi farklı bileşenler bulunan şampuanlar, saç derisini yağdan arındırıp taze ve ferah bir his oluşmasına yardımcı oluyor.

dus.jpg

Kekik ve biberiye karışımı:

1 tatlı kaşığı kekik ile aynı miktarda biberiyeyi 1.5 su bardağı kaynar suya ekleyin. Ağzı kapalı bir şekilde yarım saat kadar bekletin. Ilık hale gelen sıvıyı, spreyli bir şişe yardımı ile saç diplerinize uygulayın. Bir süre masaj yaparak saç köklerinize yedirin ve 1 saat kadar bekleyin. Kekik ve biberiye kokusu zamanla uçacaktır yine de isterseniz sadece ılık su ile durulayabilirsiniz.

Lavanta kürü:

3 bardak suya 1 avuç lavanta atarak 7-8 dakika kaynatın. Ilık halde iken lavantaları süzdükten sonra yalnızca suyunu temiz saç diplerine uygulayın. Yağlı saçlar için uygun bir şampuan ile yıkayıp iyice duruladığınız temiz saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Yoğurt ve yumurta maskesi:

50 gram yağsız yoğurt içine 1 yumurtayı iyice karıştırın. Yıkanmış temiz saçlarınız nemli haldeyken saç diplerine uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Yağlı saçlar için üretilen temiz içerikli bir şampuan ile durulayın.

Bal ve yumurta sarısı maskesi:

Yağlı saçlara evde bakım yapmak isteyenler için bal ve yumurta karışımı gayet ideal. Saçın daha az yağlanmasını ve canlanmasını sağlar.
2 çay kaşığı bal içerisine 1 yumurtanın sarısını köpürene kadar iyice karıştırın.
Saçlarınız uzun ise 2 yumurta sarısı kullanabilirsiniz. Saç diplerinize parmak uçlarınız ile masaj yaparak uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice durulayın. Durulandığına emin olduğunuzda şampuan ile yıkayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN