Yanan Çaydanlık Nasıl Temizlenir? İşte Çaydanlıklarınızı Kurtaracak Mucize Çözüm

Yanan Çaydanlık Nasıl Temizlenir? İşte Çaydanlıklarınızı Kurtaracak Mucize Çözüm

Sürekli parlak ve temiz görünen çaydanlığa sahip olmak oldukça zor olabilir. Yanan Çaydanlık Nasıl Temizlenir? İşte Çaydanlıklarınızı Kurtaracak Mucize Çözüm... Tadına doyamadığınız çaydanlığınız yanınca ne yapmalısınız? İşte çaydanlıklarını seven insanların yapması gereken bir kaç yöntem....

Çaydanlığınızın güzel yapısının içinde veya dışında yanmış yığınları olan bir demliği temizlemenin birkaç yolu vardır.

ÇAYDANLIK NASIL YANAR?

Suyun yanabileceğini düşünmüyorsanız, ocakta uzun süre gerdikten sonra soğukluğunu kaybeden bir çaydanlık görmemişsinizdir. İyi bir kaynamaya ulaşmak sonsuza kadar sürse de, sıcak bir ocakta çok uzun süre bırakılırsa çaydanlık aşırı ısınabilir. Çaydanlıklar, aslında sadece suyu ısıtmak ve çaydanlık sahibinin sadece sıcak su gerektiren sıcak bir fincan çay, kahve veya diğer sıcak içeceklerin tadını çıkarması için bu sıcaklığı belirli bir süre tutmak için tasarlandıklarından dayanıklı iş makineleri gibi görünürler. Bir demlik maksimum sıcaklığına ulaştığında yapısal bütünlüğünü kaybedebilir.

yanan-caydanlik.jpg

ÇAYDANLIKLARINIZI NE ZAMAN KULLANMALI VE ATMALISINIZ?

Tercih edilen bir çaydanlığın içi çok fazla doğrudan ısıdan yandığında, onu kurtarmayı mı yoksa zavallı şeyi fırlatıp atmamayı düşünürken çaydanlık hakkında düşünülmesi gereken birkaç faktör vardır. İyi bir çaydanlık harika bir yapıya sahiptir. Erimeden doğrudan ısıya dayanabilir. Bir demlik yandığında veya yandığında yapısal bütünlüğünü kaybedebilir, bu nedenle alüminyum demlik güvenliğinin temellerini hatırlamak önemlidir. İyice temizlendikten sonra tekrar brülöre yerleştirmeden önce, iyi bir yıkamaya dayanabileceğini ve sıcak suyla doldurulabileceğini kontrol edin. Yanmış bir paslanmaz çelik tencerenin tabanı sağlamsa ve ağzı düz ve eğri değilse kullanmak güvenlidir.

yanan-caydanliklar.jpg

YANMIŞ ÇAYDANLIĞIN TEMİZLENMESİ

Yanmış bir çaydanlığı iyice temizlemenin birkaç yolu vardır. Genellikle yumuşak bir sabun ve süngerle ovma, yanık izlerini ortadan kaldıracaktır. Yanmış alanlar az ve uzaksa ve tencerenin yapısını hiçbir şekilde etkilemiyor gibi görünüyorsa da çaydanlığınızı etkiler. Alüminyum çaydanlıklar ya da kaplar naylon süngerle daha agresif bir ovma çözüm olabilir. Sirke, limon suyu karışımı da aşırı ısıdan kaynaklanan zor lekeleri ovmaya yardımcı olacaktır.

Sizde yanan çaydanlıkları parlak ve eski haline kavuşturmak istiyorsanız sirke ve limon mucizesinden faydalanın haydi denemeye ne dersiniz? Kaybedecek bir şey yok emin olun....

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN