Bu Belirtilere Dikkat! Vücudunuzun Toksinler Dolu Olduğunu Gösteriyor... Detoksa İhtiyacınız Olduğunun İşaretleri

Bu Belirtilere Dikkat! Vücudunuzun Toksinler Dolu Olduğunu Gösteriyor... Detoksa İhtiyacınız Olduğunun İşaretleri

Bazı insanlar için daha az bilinen bir konu olarak görülse de, kişinin vücudundaki aşırı toksinlerin genel sağlık ve zindeliklerine büyük zarar verebileceğini biliyor musunuz? Toksinler, vücuda yutma, soluma ve emilim yoluyla girebilen zararlı maddelerdir.

Toksinler, otointoksikasyon süreci boyunca zayıf bağırsak sağlığı nedeniyle kişinin vücudunda da üretilir.
Katkı maddeleri, koruyucular ve gıda kontaminasyonunun yanı sıra havadaki hava kirleticileri de dahil olmak üzere yediğiniz yiyecekler yoluyla vücudunuza girebilecek toksinlerin sayısı göz önüne alındığında, toksik aşırı yük sağlığınız için yakın bir tehlike oluşturabilir.

TOKSİN AŞIRI YÜK NEDİR?

Toksik aşırı yük, kişinin vücudunda aşırı miktarda toksin bulunması durumudur. Bu zararlı maddeler su, gıda, temizlik ürünleri ve birçok insanın düzenli olarak maruz kaldığı diğer çevresel kaynaklardan gelir.

VÜCUTTA AŞIRI TOKSİN BİRİKMESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UYARI İŞARETLERİ

Uygun bakım ve tıbbi müdahale olmadan, kemiklerde ve yağ dokularında biriken toksinler sonunda egzama, diyabet, obezite, artrit, sindirim bozuklukları ve depresyon gibi sağlık sorunlarına yol açacaktır.
Bu tür riskleri önlemek için vücudunuzdaki toksik aşırı yüklenmenin erken belirtilerini bilmek daha iyi olacaktır. Aşağıda verilen bilgileri okumaya devam edin:

toksin.jpg

OLAĞANDIŞI KİLO KAYBI VE YA ALIMI

Toksik aşırı yüklenme belirtileri gösterebilecek en yaygın yönlerden biri vücut ağırlığınızdır. Bu olağan olanlardan biri olarak kabul edilebilse de, bazı insanlar kilolarında gözlemledikleri ve büyük olasılıkla toksik aşırı yüklenme belirtileri gösteren olağandışı değişiklikleri göz ardı etme eğilimindedir.
Sıvı kaybı, diyabet ve diğer sindirim bozukluklarından muzdarip bir kişinin vücudunda anormal kilo değişiklikleri gözlemlenebilir. Ayrıca vücut ağırlıklarında, garip kilo alımı veya kilo kaybı şeklinde olabilecek önemli değişimler yaşayabilirler.

Özellikle kilo vermeye çalışıyorsanız ancak sonuç alamıyorsanız, bu vücudunuzda aşırı miktarda toksin bulunduğunun bir işareti olabilir. Bazılarının lipofilik olduğuna dikkat edin, bu da vücut tarafından elimine edilmediğinde vücut yağlarında depolanabilecekleri anlamına gelir. Pestisitler, dioksinler ve poliklorlu bifeniller (PCB'ler) gibi belirli lipofilik toksin türleri nedeniyle, toksik aşırı yüklenme yaşayabilirsiniz.

BİLİŞSEL SORUNLAR

Toksinler sadece bedeninizi ve fiziksel sağlığınızı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda tedavi edilmediğinde zihinsel ve psikolojik yönleriniz üzerinde de önemli etkiler oluşturabilir. Özellikle aspartam ve monosodyum glutamat (MSG) beyninizi doğrudan etkileyebilir.

Bazı durumlarda, insanlar genellikle bulanık düşünme ve etraflarındaki şeyler hakkında bilinçli farkındalık eksikliği ile uğraşmak zorunda kalırlar. Ayrıca toksik aşırı yüklenme nedeniyle bir noktada zaman ve mekanla karıştırılabilirler. Amigdalayı ve beynin diğer katmanlarını boğabilecek eksitotoksinler olduklarından, aspartam ve MSG'yi diyetinizden mümkün olduğunca çıkarmalısınız.

Kayıt için, aspartam diyet gıdalarında, şekersiz içeceklerde, diş macununda ve diğer gıdalarda bulunabilir. Öte yandan, MSG bileşenleri hazır erişte ürünleri, dondurulmuş yemekler, işlenmiş etler, atıştırmalıklar, cipsler, çeşniler, çorbalar ve fast-food ürünleri gibi birçok işlenmiş gıdada bulunabilir.

toksin-birikmesi.jpg

AŞIRI YORGUNLUK

Uyku, kişinin vücudunu sağlıklı bir durumda tutması için kilit unsurlardan biridir. Genel sağlığınızı ve zindeliğinizi etkili bir şekilde geliştirmek için yeterli miktarda uyku almanız şarttır. Bununla birlikte, bazı insanlar genellikle çeşitli nedenlerden dolayı uyku yoksunluğu ve diğer uyku bozuklukları ile uğraşırlar. Bunlar arasında uygunsuz uyku alışkanlıkları, sağlıksız yaşam tarzları ve zararlı maddelerin tüketimi sayılabilir.

Bu faktörlerin dışında vücudunuzdaki toksinlerin de uyku kalitenizi etkileyebileceğini bilmelisiniz . Özellikle vücudunuzda aşırı toksik birikme, adrenal bezleri etkileyebilecek ekstra strese neden olabilir. Bu bezler öncelikle vücudunuzun doğal uyku-uyanıklık döngüsünden sorumludur, bu nedenle üretimindeki bir kesinti uyku düzeninizde değişikliklere neden olabilir.

Sadece bu değil, aynı zamanda uzun süreli stresten muzdarip insanlar, toksik aşırı yüklenme nedeniyle adrenal yorgunluk ve aşırı bitkinlik yaşayabilirler. Bu insanlar, yeterli uyku alsalar da, kendilerini aşırı bitkin hissetseler bile, genellikle stresli ve uyuşuk hissedebilirler.

uykusuzluk.jpg

UYKUSUZLUK

Vücudunuzda aşırı toksinler olduğunda uyku kaliteniz de büyük ölçüde etkilenebilir. Bu, stres seviyenizi ve glikoz seviyenizi yönetmekten sorumlu olan vücudunuzun kortizol seviyelerinde bozulmaya neden olur.

Kortizol, vücudunuzun strese tepkisini kontrol eden, vücudun doğal yerleşik sistemi olarak da kabul edilir. Bununla birlikte, vücudunuzdaki toksik aşırı yüklenme, normal kortizol seviyelerini etkileyebilir. Toksik aşırı yüklenmeden muzdarip olduğunuzda, kortizol seviyeleriniz akşamları aşırı derecede yüksek ve sabahları düşük olabilir.

Sonuç olarak, geceleri enerjik ve tamamen uyanık hissedebilirsiniz. Bazı insanlar için iyi bir şey olsa da, bu tür rutinleri sürdürmek uykusuzluğa neden olabilir.

KARARSIZ RUH HALİ VE DANRANIŞ

Ruh hali değişimleri ve dengesiz duygusal durumlar çoğu zaman bazı insanlar tarafından, özellikle de kadınlar arasında normal kabul edilir. Ruh hali değişimleri kişinin vücudu üzerinde zararlı etkiler oluşturmasa da, sorunun potansiyel nedenlerinde yattığını bilin.

İster inanın ister inanmayın, ruh hali değişimleri toksik bir aşırı yükün erken bir belirtisi olabilir. Tüm bu huysuzluk, asabiyet, yersiz öfke ve kararsız davranışın diğer belirtileri, toksik aşırı yükün etkilerinden bazılarıdır.

Birisi ruh hali değişimlerinden ve dengesiz duygulardan muzdarip olduğunda, hormon seviyelerinin dengesiz olduğu anlamına gelir. Ksenoöstrojenler gibi toksinler hem erkeklerde hem de kadınlarda hormonal dengesizliğe neden olabilir. Bu özel toksin, östrojenler gibi davranabilir ve normal hormon üretimini bozabilir. Ksenoöstrojeni azaltmak için hormonsuz et ve süt ürünlerine geçebilirsiniz.

KALICI BAŞ AĞRILARI

Kalıcı baş ağrıları da vücuttaki toksik aşırı yüklenmenin en yaygın belirtilerinden bazılarıdır. Bazı insanlar genellikle bu durumları normal olaylar olarak görür, ancak toksinlerin beyninizi ve bilişsel işlevlerinizi bazı seviyelerde etkileyebileceğini unutmayın. Uzun süredir açıklanamayan baş ağrıları çekiyorsanız, bu aşırı toksik yükün bir işareti olabileceğinden profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz.

Önceki bölümde belirtildiği gibi, MSG ve aspartam gibi belirli toksinler beyninizi doğrudan etkileyebilir ve birçok bilişsel soruna neden olabilir. Ayrıca ağır metallerden, yapay koruyuculardan ve yapay renklendiricilerden de toksinler alabilirsiniz.

HOŞ OLMAYAN VÜCUT KOKUSU

Dışkı ve kokulu gaz gibi hoş olmayan kokular ve ağız kokusu, toksik aşırı yükün en yaygın sonuçlarından bazılarıdır. Özellikle toksin yüklenmesine bağlı sindirim sorunlarının bir göstergesi olabilir. Çoğu durumda, insanlar karaciğer ve böbrekleri vücut atıklarını ve toksinleri atmakta zorlandıkları için söz konusu sağlık sorunlarından muzdariptir.

Sonuç olarak, kötü vücut kokusu yaşarlar. Kendinizi bu tür risklerden daha iyi korumak için kahve lavmanı, deve dikeni ve karaciğer sifonu ekleyerek karaciğer fonksiyonlarınızı artırmak en iyisidir. Karaciğerinizi ve böbreğinizi temizlemek için diğer detoksifikasyon yöntemlerini de düşünebilirsiniz.

kabizlik.jpg

KABIZLIK

Atıkların atılması, vücudunuzun zararlı maddelerden kurtulmasına yardımcı olmak için çok önemlidir. Bazen insanlar, belirli faktörlerden dolayı gevşek bağırsak hareketinden (LBM) ve kabızlıktan muzdariptir. Bazı insanlar için bu tür koşulların üstesinden gelmek kolay olmasa da, bunların olmasını önlemek için yapabileceğiniz yollar vardır.

AÇIKLANMAYAN VÜCUT AĞRILARI

Açıklanamayan kas ağrıları, gerilmeler ve gerginlik yaşıyorsanız, bu aynı zamanda vücudunuzda toksik bir aşırı yüklenmenin de bir göstergesi olabilir. Her zaman geçerli olmasa da, vücudunuzdaki aşırı toksinlerin sinir reseptörlerinizde uyarılmaya neden olabileceği durumlar vardır.

Sonuç olarak, düğümler, kas spazmları, kas ağrıları ve gerginlik yaşayabilirsiniz. Vücudunuzdaki toksik aşırı yükün vücudunuz üzerinde hemen etkileri olmayabileceğini ve semptomlarının gecikmeli bir şekilde ortaya çıkabileceğini unutmayın. Vücut ağrılarından sorumlu toksini bulmak için günlük aktivitelerinizi ve rutininizi not alabilirsiniz.

CİLT PROBLEMLERİ

Önceki bölümde belirtildiği gibi, karaciğeriniz ve böbreğiniz atılım süreçlerinden sorumlu ana organlardan bazılarıdır. Karaciğeriniz ve böbreğiniz bu görevleri yerine getiremediğinde, cilt vücudunuzdaki toksinleri de çıkarabilir.

Toksik aşırı yüklenme nedeniyle, cildiniz genellikle akne, çıban ve çıbanlara yol açan görevlerini yerine getirmekte zorlanabilir. Yukarıda bahsedilen belirtilerden bazılarını yaşıyorsanız, bir doktora görünmeniz veya vücudunuzun durumuna en uygun detoksifikasyon işlemlerine kaydolmanız gerekebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN