Yargı dizisinden çok konuşulacak 'Can Atalay' göndermesi

Yargı dizisinden çok konuşulacak 'Can Atalay' göndermesi

“Yargı” dizisinin son bölümünde AYM'nin verdiği "hak ihlali" kararına rağmen beraat edilmeyen Can Atalay meselesine, yargı kararlarının hiçe sayılmasına gönderme yapıldı. Hakime hanımın "Yargı kararlarıyla serbest kalan birini bir dakika bile tutamazsın!" sözleri dikkat çekti.

"Yargı" dizisi 95. bölümde ekrana veda edecek. Ay Yapım imzalı dizide Hakim hanıma hayat veren Zeynep Özan’ın sahnesi dikkat çekti.

Daha önce Ilgaz’ın (Kaan Urgancıoğlu) beraat kararını veren hakimenin bu kez Çınar’ın (Arda Anarat) davasındaki sözleri dikkat çekti.

"ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BİR SANİYE BİLE KISITLANMASINA…"

Zeynep Özan’ın hayat verdiği hakim şunları söyledi:

"Sistemimizde tahliye işleminin gerçekleşmesi için mahkemeden cezaevine geri götürürler. Halbuki yargı kararlarıyla serbest kalan birini bir dakika bile tutamazsın. Hakkında tahliye ya da beraat kararı verilen birinin özgürlüğünün bir saniye bile kısıtlanmasına taraftar değilim…"

Bu sözler mahkemenin beraat kararına rağmen serbest bırakılmayan ve milletvekiliği düşürülen Can Atalay başta olmak üzere yargı kararlarının hiçe sayılmasına gönderme olarak algılandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN