Yaşlı eş anlamlısı

Yaşlı eş anlamlısı

Belli bir yaşın üzerindeki bireyler genellikle 'yaşlı' olarak nitelendirilir. Bu kelimenin anlamını paylaşan başka sözcükler de vardır. İşte, 'yaşlı' kelimesinin eş anlamlıları hakkında bir derleme.

Yaşlı eş anlamlısı nedir? TDK'ya göre, "yaşlı" kelimesinin en yaygın eş anlamı "ihtiyar" olarak belirtiliyor. Yaşlanma sürecine girmiş bireyler için kullanılan bu iki terim, duygusal ve kültürel bağlamda benzer anlamlar taşıyor.

YAŞLILIK DÖNEMLERİ VE KELİME KULLANIMI

Emeklilik dönemine girmiş kişiler genellikle "yaşlı" olarak adlandırılırken, "ihtiyar" kelimesi de aynı bağlamda kullanılabiliyor. Günlük konuşmalarda "Huzurevlerinde oldukça fazla yaşlı insan var" ya da "Zaman çok çabuk geçti ve ihtiyarladık artık" gibi ifadelerle her iki kelime de eş zamanlı olarak kullanılıyor.

YAŞLI VE İHTİYAR KELİMELERİNİN KULLANIM ALANLARI

"Yaşlı" kelimesi, genellikle yaşamın ileri dönemlerindeki insanları tanımlamak için kullanılırken, "ihtiyar" kelimesi de benzer bir kullanım alanına sahip. Her iki kelime de yazılış ve okunuş bakımından farklı olsa da, anlam olarak birbirini destekliyor ve aynı duyguyu ifade ediyor.

TÜREMİŞ KELİMELER VE GENİŞ ANLAM ALANI

"Yaşlı" kelimesi, "yaşlanmış" veya "yaşlılık" gibi türemiş kelimeleri de içinde barındırıyor. "İhtiyar" kelimesi için de "ihtiyarlamış" veya "ihtiyarlayan" gibi türevler mevcut. Bu kelimeler, hem tek başlarına hem de cümle içerisinde farklı bağlamlarda kullanılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN