Yüksek maaşla iş arayanlar müjde! Aradığınız meslek resmen ayağınıza geldi: 30 bin lira maaşla çalışacak işçi bulamıyor

Yüksek maaşla iş arayanlar müjde! Aradığınız meslek resmen ayağınıza geldi: 30 bin lira maaşla çalışacak işçi bulamıyor

Maaşı yüksek iş arayanlar için yeni bir iş kapısı daha açıldı. İşin ustası 30 bin lira maaşa çalışacak işçi bulamadığı konusunda isyan ederken çalışmak isteyenlere çağrıda bulundu. İşte detaylar…

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez yiyeceği pidelerdir. İftar saatine yakın fırından çıkan sıcak sıcak pideler sofraları şenlendirir. Lakin pide ustaları artık mesleklerinin unutulmaya yüz tuttuğunu söyleyerek isyan ediyorlar. Çalışacak kimseyi bulamadıklarını ve yüksek maaşa rağmen kimsenin bu işe bakmadığını söylüyorlar.

yeni-proje-1-007.jpg

"KENDİ ÇOCUĞUM BİLE YAPMIYOR”

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri yapan 28 yıllık usta Feridun Yaşayan, "Benim kendi çocuğum bile yanımda 5-6 yıl çalıştı. Ondan sonra bıraktı. Yeni nesil çalışmak istemiyor" dedi.

yeni-proje-2-006.jpg

30 BİN LİRA MAAŞ FIRSATI

Yaşayan, “Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor” diye konuştu.

yeni-proje-3-001.jpg

Gençlerin mesleğe heves etmediğini belirten Feridun Yaşayan, “28 yıldır bu işi yapıyorum. Abimden öğrendim bu mesleği. Fırıncılığın püf noktaları yok. İçinden gelerek yapacaksın bu işi. Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Benim kendi çocuğum bile yanımda 5-6 yıl çalıştı. Ondan sonra bıraktı. Çalışanlar için bu meslek bir aileyi rahat bir şekilde geçindirir. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor. Bizim işimiz gece. Sabaha karşı geliyoruz. Fırında çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN