Yumurtayı buzdolabına koyarken 1000 kez düşünün! Zararını duyunca dolaba koşacaksınız

Yumurtayı buzdolabına koyarken 1000 kez düşünün! Zararını duyunca dolaba koşacaksınız

Yumurtada bulunan protein, insanların uzun bir süre tok kalmasını sağlıyor. Günlük yumurta, günlük protein ihtiyacının karşılıyor. Bunun yanı sıra insan sağlığı birçok faydası olan yumurtanın yanlış şekilde muhafaza edilmesi, yarardan çok zarar getiriyor. Peki, yumurta nasıl saklanır? Yumurta buzdolabında saklanmalı mı saklanmamalı mı? İşte, yumurtanın doğru muhafaza edilme yöntemi...


Yumurta genellikle buzdolabının kapağına konur. Yapılan araştırmalar, buzdolabının kapağında muhafaza edilen yumurtanın daha erken bozulmaya başlayabileceğini ortaya koydu.

Uzmanlara göre buzdolabında bulunan tüm yiyeceklerin kokusu, yumurtanın gözenekli yapısı nedeniyle içerisine girebiliyor. Bu durumun yaşanmaması için yumurtanın hem serin hem de kuru bir yerde ayrı bir şekilde muhafaza edilmesi öneriliyor.

YUMURTA UZUN SÜRELİ NASIL SAKLANIR?

Yumurta, oda sıcaklığı derecesinde 2 ile 3 hafta kadar durabilir. Fakat raf ömrünün uzun olması ve tazeliğinin korunabilmesi için buzdolabının kapağı yerine, karton kutusu ile birlikte buzdolabının en alt kısmına koyulması öneriliyor. Bu sayede buzdolabında saklanan yumurta, diğer besinlerden daha az etkilenebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN