Türkiye alev alev! Dönümlerce alan yandı, tahliyeler başladı

Türkiye alev alev! Dönümlerce alan yandı, tahliyeler başladı

Türkiye'nin sıcaktan kavrulurken, pek çok yerde de orman yangınları çıktı. İstanbul Beykoz, İzmir Ödemiş ve Kınık, Kütahya ve Afyonkarahisar'da dönümlerce orman yandı, köyler boşaltıldı. Antalya Kemer'de ise 3 gün önce çıkan yangın hala devam ediyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ve içinde bulunduğumuz sıcak dalgasının da güçlendirmesiyle Türkiye‘nin ormanları da alev alev yanıyor. Ülke çapında sıcaklık rekorlarının kırıldığı bugün İstanbul Beykoz, İzmir Ödemiş ve Kınık ve Kütahya ve Afyonkarahisar'da orman yangınları çıktı.

BEYKOZ'DA 10 HEKTARLIK ALAN YANDI

İstanbul’da saat 15.00 sıralarında Beykoz Anadolufeneri‘nde otluk alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen ve ormana ulaşan yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan da destek istendi.

7438383.jpg

Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında 10 hektarlık alan zarar gördü. Yangınla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangınla ilgili ihbarın 15.44'de geldiği belirtildi. Açıklamada, İstanbul İtfaiyesi'nin 20 araç ve 54 personelle, Orman Bölge Müdürlüğü'nün 17 arazöz, 1 helikopter ve 60 personelle, AFAD'ın 2 araç ve 6 personelle, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 10 TOMA ile, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bir bot ile yangına müdahale ettiği vurgulandı.

7438641.jpg

KÜTAHYA’DA KÖYLER TAHLİYE EDİLİYOR

Kütahya‘nın Tavşanlı ilçesinde Gevrekler köyü bölgesindeki ormanda da saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

7438426-1.jpg

Yangına müdahale sürerken, alevlerin yaklaştığı çevredeki köylerin tahliye edilmesi için anons yapıldı. Aydınlar Köyü tahliye edilirken, Erikli Köyü’nde de tahliye çalışmaları sürüyor. Yangına, 21 arazöz, 8 su ikmal aracı, 8 dozer ile çevre il ve ilçelerden de bölgeye sevk edilen 11 belediyenin itfaiye aracı, su tankeri ve 5 yer ekibi olmak üzere 220 personelle müdahale sürüyor. Yangına müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü personellerinden biri dumandan etkilenirken, 2 kişinin kolunda ise yanık oluştu. 3 kişiye bölgede bulunan ambulanslarda sağlık ekiplerince müdahale edildi.

7438431.jpg

KINIK’TA TAHLİYELER BAŞLADI

İzmir'in Ödemiş ile Kınık ilçelerinde ormanlık ve makilik alanlarda çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. İzmir’in Kınık ilçesi İbrahimağa Mahallesi‘nde, saat 14.13’te, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınına da müdahale sürüyor. Yangını görenlerin ihbarıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 uçak, 5 helikopter, 20 arazöz 5 su ikmal aracı ve 3 dozer ile söndürme çalışması başlatıldı.

7438537.jpg

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, yangın bölgesine yakın olan Karatekeli, Balaban ve Çiftlik mahallelerinin tedbir amaçlı tahliye edilmesine başlandığını belirterek, “Umarım ekiplerimizin özverisiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınır” dedi.

7437422.jpg

ÖDEMİŞ’TE MÜDAHALE SÜRÜYOR

İzmir‘in Ödemiş ilçesindeki Küçükkavulcuk Mahallesi’ndeki ormanlık alanda ise saat 13.56’da başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü‘ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 15 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 2 dozer ile müdahale ediliyor.

7436332.jpg

AFYONKARAHİSAR’DA 40 DÖNÜM ALAN YANDI

Afyonkarahisar’da ise kent merkezindeki Hıdırlık mesire alanının dağlık kısmında yer alan ormanda çıkan yangın 1,5 saat sonra kontrol altına alındı. Arazözler, itfaiye araçları ve çok sayıda personelle müdahale edilen yangında 40 dönüme yakın alan zarar gördü.

7436906.jpg

KEMER'DE YANGIN 3. GÜNÜNDE

​Antalya Kemer'de 3'üncü gününde devam eden orman yangınına 10 uçak, 29 helikopter, 80 arazöz, iş makinesi ve 654 personelle müdahale sürüyor. Sarp ve kayalık arazide süren yangında alevler, ilk çıkış noktası olan Değirmendere mevkisinde evlerin yakınındaki tepeye ulaştı. Alevler nedeniyle tepede yoğun duman oluştu.

Değirmendere Mahallesi’nde oturanlar, yangın nedeniyle tedirgin oldu. Mahalleli, söndürme çalışmalarını evlerinin çatılarından ve sokaklardan endişeyle takip etti. Mahalleyi çevreleyen tepedeki alevlere hava araçlarından yangının yayılmasını yavaşlatmak veya şiddetini azaltmak için kullanılan retardant atıldı.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da mahalleye gelerek havadan yürütülen söndürme çalışmalarını takip etti, vatandaşlarla görüştü.

Başkan Topaloğlu, "Pazartesi günü saat 21.08'de orman yangını başladı. 5 dakika içerisinde yangına karadan müdahale edildi. Burası Milli Park olduğu için ormanda fazla yol olmadığından rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Gece görüşlü helikopter hava kararınca, gündüz de havadan söndürme araçları çalışıyor. Sarp kayalık bölgede yol yok. Karadan müdahale az. Yerleşim alanına inmemesi için tepenin kuzey ve güney yönünde yol açılıp, yerleşim alanına alevlerin inmemesi için ekipler bekliyor. Vatandaş tedirgin olmamalı" dedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN