Zararlarını öğrenince aklınızdan bile geçirmeyeceksiniz! Aç karnına kahve içmek meğer vücudu delik deşik ediyormuş

Zararlarını öğrenince aklınızdan bile geçirmeyeceksiniz! Aç karnına kahve içmek meğer vücudu delik deşik ediyormuş

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sabahları aç karnına içilen kahvenin vücuda sadece zarar verdiğini doğruladı. Peki, aç karnına kahve içersek ne olur? Sabah kalkınca aç karnına kahve içilir mi? İşte, aç karnına içilen kahvenin insan vücuduna zararları...

Uzun yıllardır pek ok kişinin yaşadığı kahve içmeden ayılamama sendromu nedeniyle sabahları aç karnına kahve tüketimi git gide yaygınlaşıyor. Fakat her ne kadar anlık olarak uykumuzu geçirse ve enerji verse de, sabah aç karnına kahve içmenin zararlı olduğu ortaya çıktı.

AÇ KARNINA KAHVE İÇMENİN ZARARLARI NELER?

Mide rahatsızlıklarına yol açar: Midemiz doğal asit üreten yapıda bir organdır. Kahve de asidik bir içeriğe sahip olduğu için henüz mideniz boşken içeceğiniz kahve die asidinin yüklemesine neden olarak midenize zarar verecek ve bu şekilde ülser gibi mide sorunlarına davetiye çıkaracaktır.

Bacak kramplarına neden olur: Sabah aç karnına içilen kahve kan şekerini anında yükselteceği için bu durum gün içerisinde kan şekeri seviyelerinde dengesizliğe neden olur. Gece saatlerinde bacak kramplarına neden olacak olan bu durum uykusuz kalmanıza ve düzenli olarak bacak krampları ile karşı karşıya kalmanıza neden olur.

Kan şekerini yükseltir: Sabahları aç karnına içilen kahve henüz herhangi bir gıda tüketimi olmadığından normal zamanda içilen kahveye göre çok daha etkilidir. Özellikle kan şekeri seviyelerini yüzde 50 oranında etkileyerek tavan yapmasına neden olur. Bu durum sürekli aç karnına içilen kahve sonucunda şeker hastalığına kadar pek çok soruna yol açabilir.

Geçmeyen kaygı haline yol açar: Haber Global'de yer alan habere göre, sabahları salgılanan kortizol hormonu kaygı ve stresten sorumlu hormondur. Sabah aç karnına içilen kahve vücutta kortizol seviyelerinin yükselmesine neden olarak gün boyunca kaygılı ve sürekli düşünceli bir halde kalmanıza yol açar.

Cildi kurutur: Kahve vücutta metabolizma hızlandırıcı etki yapıyor ancak aynı zamanda sindirimi hızlandırması ile idrar söktürücü görev de görüyor. Bu da vücuttan kısa sürede yüksek miktarda su atımı demek oluyor. Aç karnına içildiği zaman dehidrasyona neden olan kahve vücudunuzdaki su seviyesinin düşmesine ve cildinizin buna bağlı şekilde kurumasına neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN