Zeytin kutusuna bir kaşık ekleyin mucizeye tanık olun! Şarküterilerin gizli yöntemini açıklıyoruz

Zeytin kutusuna bir kaşık ekleyin mucizeye tanık olun!  Şarküterilerin gizli yöntemini açıklıyoruz

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan zeytini uzun süre saklamak için uygulanabilecek belli başlı saklama yöntemleri bulunmaktadır. Zeytinlerin üzerine bir kaşık ekleyenler küflenmeden, tadı bozulmadan ya da yumuşamadan uzun süre saklamanın yöntemini buluyor. İşte zeytini uzun süre saklamanın püf noktası…

Poğaçalardan kahvaltı sofralarına pizzalardan keklere kadar her şeyle tüketilen zeytini uzun süre saklamanın yöntemi şarkütericilerden geldi. Küflenen zeytinlerinizi daha uzun süre saklamak istiyorsanız mutlaka bu püf noktalara dikkat edin. İşte zeytini uzun süre saklamanın püf noktası…

ZEYTİN NASIL SAKLANIR?

Hem yeşil hem de siyah zeytini saklamak için iki farklı yöntem kullanılmaktadır. Zeytin tüketen kişilerin en dikkat etmesi gereken nokta ürünlerin saklama kabıdır. Bu aşamada mutlaka cam kavanoz kullanmanız gerekiyor.

zeytin-2.jpg

Bunun yanı sıra siyah zeytinin bozulmadan uzun süre kalması için sulu ve yağlı olması gerekmektedir. Siyah zeytinleri cam kavanozda ekledikten sonra üzerine bir miktar kaya tuzu ve zeytinyağı dökmeniz gerekiyor. Bu sayede zeytinlerin raf ömrü uzatılmış olacaktır. Siyah zeytini bu şekilde muhafaza etmeniz durumunda hem tazeliğini koruyacak hem de asla bozulmayacak.

zeytin-kurmak-1.jpg

Yeşil zeytini saklamak için uygulanacak yöntem ise biraz daha farklılık gösteriyor. Uzun süre bozulmadan saklamak istediğiniz yeşil zeytinleri salamura yaparak bekletmeniz gerekmektedir. Satın aldınız ya da kendi yaptığınız zeytinleri cam kavanoza aktardıktan sonra üzerine tuzlu su eklemeniz gerekiyor.

ZEYTİN NEREDE SAKLANIR?

Zeytinin uygun saklama koşullarının elde edilmesi durumunda bozulmadan uzun süre kaldığı görülmektedir. Tüketime hazır gelen zeytinleri tüketeceğiniz kadar almanız gerekmektedir. Hazır aldınız zeytinin içerisinde yine tuz ve zeytinyağı ekledikten sonra kapağını sıkıca kapatıldığından emin olunuz. Bu sayede zeytinler uzun süre taze kalacak.

zeytin-nasil-kurulur.jpg

ZEYTİN BUZLUĞA ATILIR MI?

Aldığınız zeytinleri dolabın buzlu kısmında muhafaza etmek istiyorsanız bunun için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

1-) Zeytinleri iyice durulayın.

2-) Ardından da tuzlu su içerisine alın.

3-) Burada biraz beklettiğiniz zeytinleri çıkarın.

4-) Dondurucunun en soğuk kısmına zeytinleri koyun.

5-) Bu şekilde hemen hemen 6 aylık bir saklama imkanı sunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN