HDP, İstanbul il binasında 4 adet dinleme cihazı bulunduğunu açıkladı

HDP, İstanbul il binasında 4 adet dinleme cihazı bulunduğunu açıkladı

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisinin İstanbul il binasında 4 adet dinleme cihazı bulunduğunu açıkladı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanları, İstanbul il binasında 4 adet dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Oluç, dinleme cihazlarını sergileyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Bu cihazlar, il binamıza yapılan baskında mı yerleştirildi?” sorusunu yöneltti.

'DIŞARIDAN BAKILINCA ANLAŞILMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Oluç, İstanbul İl Örgütü’nde tesadüf eseri bir cihaz bulduktan sonra yaptıkları aramada 3 tane daha çıktığını söyledi.

Eş başkanlar, kadın ve gençlik çalışma odaları ile toplantı odalarında bulunan ve "böcek" adı verilen cihazların dışarıdan bakıldığında anlaşılmasının mümkün olmadığını söyleyen Oluç şöyle konuştu:

“Belirlenen bir açıklama tarihini değiştirdik, ancak buna rağmen polis daha önce belirlediğimiz tarihte il binamızın önüne geldi. Açıklama olmadığını söyledik ancak onlar ısrarla açıklama olduğunu söyledi. Biz böyle olunca binamızda bir araştırma yaptık. Ve bu suç aletlerini bulduk. Bu ilk de değil, daha önce Van il binamızda ve ondan önce de Diyarbakır il binamızda bulundu.”

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'TAKİP EDİLİYORUM' İDDİASI

 

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kendisi ve ailesinin telefonlarının dinlendiğini açıklamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını "Gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı bir iftira" şeklinde değerlendirmiş ve “Sayın Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin ve ailesinin dinlendiği ya da takip edildiği yönünde bir şüphesi var ise adresi basın yayın organları değil Cumhuriyet Başsavcılıkları olmalıdır” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN