HDP'li Remziye Tosun'a soruşturma

HDP'li Remziye Tosun'a soruşturma

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelere hakaret ettiği ettiği iddiasıyla HDP Diyarbakır milletvekili Remziye Tosun hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelere hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında soruşturma başlattı.

Dağa 17 yaşında kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begdaş'ın, dün partisinin il binasından çıkarken kendilerine hakaret eden HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu değerlendirildi.

01-002.jpg

Başsavcılık, Tosun hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

AA'nın haberine göre, bir grup partiliyle dün HDP İl Başkanlığı binasına giden Remziye Tosun, partiden çıkarken evlatları için nöbet tutan ailelere hakaret etmiş, bunun üzerine ailelerle HDP'li Tosun arasında gerginlik yaşanmış, olayın büyümesini polisler önlemişti.

TOSUN'A 10 YIL HAPİS CEZASI

Daha önce de HDP milletvekili Remziye Tosun'a, Diyarbakır'da yargılandığı davada 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 10 yıl hapis cezası verilmişti. 

 

Nahkeme, karar kesinleştiğinde bir örneğinin TBMM Genel Sekreterliği ile Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesini kararlaştırmıştı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN