Herkesin elinde! Korona riskini 5 kat daha artırıyor

Herkesin elinde! Korona riskini 5 kat daha artırıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, son günlerde kullanımı artan elektronik sigaranın koronavirüsün yayılmasına olan etkisini ortaya koydu. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigara kullananların Kovid-19'a yakalanma riskinin 5 kat daha fazla olduğunu söyledi.

Amerika’da yapılan çalışma, elektronik sigara içen kişilerde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma riskinin 5 kat daha fazla olduğunu gösterdi. Araştırmanın olayın ciddiyetini gözler önüne serdiğini belirten Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigaranın zararlarına dikkat çekti.

'BULAŞ İHTİMALİ KAT KAT ARTIYOR'

Kovid-19'un bulaşma ihtimalinin elektronik sigara ile kat kat arttığını anlatan Prof. Dr. Akkoyunlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Son dönemlerde elektronik ve ısıtılmış sigara kullanımı ciddi şekilde arttı. Bu aslında sigara bağımlılığının bir benzeri. Ancak hastalıklardan korunmuyor sadece kendinizi yalancı bir emniyete alıyorsunuz. Elektronik sigara kullanırken ortamda maskenizi indiriyorsunuz, tedbirsiz davranıyorsunuz. Dumanı derin çekme ile ortamdaki havayı virüs parçacıklarıyla ciğerlerinize çekiyorsunuz. Zaten varyantlı virüslerin gelmesiyle koronavirüsün bulaş ihtimali kat kat artıyor."

elektronik-sigara-kullanimi-artti-koronavirus-riski-5-kat-daha-fazla-7983-dhaphoto1.jpg
Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu

Öte yandan ilk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs bugüne kadar dünya genelinde toplam 107 milyon 59 bin 323 kişiye bulaştı. Toplam 2 milyon 337 bin 992 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüse karşı aşı çalışmaları ise devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN