Hoca Ömeri Taliban'dan hükümet güçlerine geçti

Hoca Ömeri Taliban'dan hükümet güçlerine geçti

Afganistan'da Taliban'ın kontrolünde bulunan Hoca Ömeri ilçesi, hükümet güçlerinin eline geçti.

Bir senedir Taliban kontrolünde bulunan Afganistan'ın Gazne vilayetinin Hoca Ömeri ilçesi, hükümet güçlerinin eline geçti.

Gazne Valiliği sözcüsü Arif Nuri, gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla Hoca Ömeri ilçesinin örgütten temizlendiğini söyledi.

Militanların, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarını tahrip ettiğini kaydeden Nuri, ayrıca birçok bölgeye de mayın döşediklerinin tespit edildiğini belirtti.

Nuri, Taliban üyelerinin bir yıl önce yaptığı saldırı sonucu Hoca Ömeri ilçe merkezinin kontrolünü ele geçirdiğini hatırlattı. 

KABİL/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN