Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'na kimler girecek? Sınavda kaç soru sorulacak?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'na kimler girecek? Sınavda kaç soru sorulacak?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, avukatlık stajına başlamak isteyenler için başarılı olunması gereken sınavlardan biri oldu. Yargı Reformu Stratejisi'ne göre, bu sınavı geçemeyenler avukat olamayacak.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nda başarılı olma şartları, avukatlık staj ve noterlik staj başvurularında şart olacak. Yani kanunlarda belirtilen şartların dışında bu sınavdan da başarılı olmak gerekecek.

Artık hakim adaylığı sınavına girmek ve avukatlık veya noterlik stajına başlamak için, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nda veya İdari Yargı Ön Sınavı'nda başarılı olmak şartı gerekiyor.

HUKUK MESLEKLERİNE GİRİŞ SINAVINA KİMLER GİRECEK?

Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip denklik belgesi alanlar ve Hukuk fakültesi mezunları, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'na girebilecek. 

İdari Yargı Ön Sınavı'na, hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, iktisat, maliye ve  idari bilimler alanlarında en az 4 yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar girebilecek.

2 YILDA 1 KEZ YAPILACAK

Sınav, 2 yılda en az bir defa olacak şekilde diğer sınav gibi Adalet Bakanlığı ile imzalanacak protokole göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılacak.

Sınavlar test şeklinde olacak,

En az 100 soru olacak,

100 puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN