İBB Sözcüsü Murat Ongun: Su zammı vatandaşa yansımayacak

İBB Sözcüsü Murat Ongun: Su zammı vatandaşa yansımayacak

İstanbul'da suya zam yapılmasının ardından açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun yapılan zammın vatandaşa yansımayacağını açıkladı. 'Bakım bedelinin' kaldırıldığını belirten Ongun, "Aksine, hanelerin %66'sı 10 metreküp su kullanmaktadır ve bu gruba suda indirim gelmiştir." dedi.

İBB Meclisi'nde suya yapılacak zam oranı belirlendi. Yeni tarifeye ilişkin yüzde 12,62 olan TÜFE oranında zam teklifi Genel Kurul'da kabul edildi.

Zammın ardından açıklama yapan İBB Sözcüsü Ongun, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli İstanbullular; İSKİ faturalarında "bakım bedeli" kalktığı için son fiyat artışı vatandaşlarımızı etkilememiştir. Aksine, hanelerin %66'sı 10 metreküp su kullanmaktadır ve bu gruba suda indirim gelmiştir. Enflasyona göre diğer hanelerdeki artış da çok düşüktür."

Genel Kurulda yapılan oylamada yüzde 12,6'lık zam teklifi, oy birliğiyle kabul edildi. Yeni tarifenin 20 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Zam sonrası KDV hariç konut 1. kademe için suyun metreküp fiyatı 4,5 lira, konut 2. kademe için 6,75 lira, iş yerleri için ise 12,09 lira oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN