İbrahim Turhan: Çıkıp hata ettik deseniz deseniz iyi yapmış olursunuz

İbrahim Turhan: Çıkıp hata ettik deseniz deseniz iyi yapmış olursunuz

Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Ekonomist İbrahim Turhan döviz ve altındaki artışı değerlendirdi. Hükümetin kötü gidişatı iyi göstermeye çalıştığını belirten Turhan, 'Çıkıp doğru düzgün; 'Hata ettik; iktisat bilimiyle, piyasa uygulamalarıyla inatlaşmak, akla ve bilgiye düşmanlık etmek, ekonomiyi vehimlerimiz ve kurgularımızla yönetmeye çalışmak yanlıştı. Özür diliyoruz ve bu irrasyonellikten vaz geçiyoruz' deseniz büyük iyilik yapmış olursunuz' dedi.

Döviz ve altın cephesi rekor üzerine rekor kırarken ekonomi yönetimine uzmanlardan uyarılar ve eleştiriler geliyor. Ekonomideki bu kötü gidişata rağmen hükümet kanadının sosyal medyada "yedirmeyiz" kampanyası ile krizi "dış güçlere" bağlaması ise tepki topladı.

Sert bir açıkalma da Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Ekonomist İbrahim Turhan'dan geldi. Hükümetin ekonomi yönetimindeki hatalarını kabul etmesinin büyük iyilik olacağını belirten Turhan şunları kaydetti:

"HATALARINIZI KABUL ETSENİZ ETKİSİ DAHA ÇOK OLACAK"

"İşinizi düzün yapmamak gibi bir ilkeniz mi var yoksa?

Nasıl olsa 150 baz puan örtülü faiz artışı yaptınız. Bunu böyle dolambaçlı yollardan, ‘–mış gibi’ yaparak değil doğru düzgün yapsanız, hatalarınızı kabul etseniz, gerçeği kabullendiğinizi, gölge boksundan vazgeçtiğinizi gösterseniz hem maliyeti daha az hem etkisi daha çok olacak.

"ÖZÜR DİLİYORUZ DESENİZ İYİLİK YAPMIŞ OLURSUNUZ"

Çıkıp doğru düzgün; “Hata ettik; iktisat bilimiyle, piyasa uygulamalarıyla inatlaşmak, akla ve bilgiye düşmanlık etmek, ekonomiyi vehimlerimiz ve kurgularımızla yönetmeye çalışmak yanlıştı. Özür diliyoruz ve bu irrasyonellikten vaz geçiyoruz” deseniz büyük iyilik yapmış olursunuz.

Yurt dışında yerleşik finansal kuruluşların kambiyo işlemlerinden Banka Sigorta ve Muamele Vergisi alınmayacak. Önce TL işlemleri, şimdi kambiyo gider vergisi... Hatalardan yavaş yavaş, mahçup bir eda ile dönüyorlar. Bunun için illa başınızı duvara vurmanız mı gerekiyordu?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN