İklim krizine karşı 'Ecodrone' teknolojisi: Ormana havadan tohum ekiyorlar

Küresel iklim krizine karşı çevre teknolojileri geliştiren bir sosyal girişim olan Ecording, Ecodrone adını verdikleri insansız hava araçlarıyla ulaşılması zor alanlara tohum topu atışları gerçekleştiriyor. Bu sayede sarp arazileri ağaçlandıran girişim, dünyanın iklim değişikliğine karşı ihtiyacı olan 1.2 trilyon ağaca hızlıca yetişmesini amaçlıyor.

Ecording, EcoDrone adı verilen insansız hava araçları ile insanların ulaşamadığı, ağaçlandırılması gereken kurak alanlara tohum topu atışları gerçekleştiriyor.

İklim krizine karşı teknolojik bir yaklaşımla katkı sağlamaya çalışan Ecording, EcoDrone ile tohumları minimum maliyetle soğuktan, rüzgardan, hayvanlardan ve aşırı sıcaktan koruyarak çimlenebilecekleri en verimli ortama kavuşturmayı amaç ediniyor. Gövdelerinde bir depo ve tohum topu atıcısı bulunan dronelar, ulaşılması zor alanlara havadan tohum topu atışları gerçekleştiriyor.

Tohum topu içeriğinde kil, mineral, orman toprağı, tohum, su tutucu materyaller ve gübre bulunuyor.
 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN