İlkay Gündoğan, İngiliz spor manşetlerini süslüyor: Guardiola'dan övgü dolu sözler

İlkay Gündoğan, İngiliz spor manşetlerini süslüyor: Guardiola'dan övgü dolu sözler

Manchester City ile bu sezon 18 maçta 11 kez fileleri havalandıran, Liverpool ve Tottenham'a 2'şer gol atan İlkay Gündoğan, İngiliz spor kamuoyunda takdir topladı.

İngiltere Premier Lig'de İlkay Gündoğan fırtınası esiyor... Manchester City forması giyen 30 yaşındaki İlkay bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 26 resmi maçta 13 gole ulaştı. Geçtiğimiz hafta Liverpool ağlarına 2 gol bırakan ve dikkatleri üzerine toplayan yıldız orta saha bu hafta da Tottenham'a aynı tarifeyi uyguladı.

LİGDE 11. GOLÜNE ULAŞTI

Premier Lig'in 24. haftasında Etihad Stadyumu'nda Tottenham'ı ağırlayan City sahadan 30'lık mağlubiyetle ayrıldı. 23. dakikada Rodri'nin penaltısıyla perdeyi açan Maviler'de daha sonra İlkay Gündoğan sahne aldı. 50 ve 66'da çok şık 2 gol atan Gündoğan Ada'da gecenin en çok konuşulan ismi oldu.

Ligde 11. golüne ulaşan İlkay takımının 53 puana çıkarak zirvede farkı açmasına büyük katkı sağladı. Kariyerinin en golcü sezonunu geçiren Türk asıllı Alman futbolcu geride kalan 18 maçta takımının en çok gol atan oyuncusu konumunda. Premier Lig gol krallığı yarışında 17 golle ilk sırada yer alan Salah'ın ardında bulunan İlkay geçtiğimiz günlerde İngiltere'de 'ayın futbolcusu' ödülüne layık görülmüştü.

unnamed-1.jpg

KALECİDEN GELEN 2 ASİSTLE AĞLARI BULDU

Tottenham'a attığı 2 golde de kaleci Ederson'dan pas alan Alman oyuncu maçın ardından Twitter hesabından takım arkadaşına yaptığı asistler için teşekkür etti. İlkay'ın İngiltere'ye damga vuran performansında büyük katkısı olan hocası Pep Guardiola, galibiyetin ardından kendisinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

PEP: SÖYLERKEN İNSANLAR BANA GÜLÜYORDU

İlkay'ın saha içindeki pozisyonunu değiştirdikten sonra daha fazla verim aldıklarını ifade eden Pep, "İlkay'ın performansından çok memnunum. Ocak ayının en iyi oyuncusu seçildi ve aynı şekilde performansını sürdürüyor. Şubat ayının da en iyi oyuncusu olabilir. Ben defalarca onun sahte 9 numara oynayabileceğini söylemiştim. Bunu söylerken insanlar bana gülüyordu. Bugün ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha gösterdi" sözlerini kullandı.

hi-res-9b384b44c1705894ac7152459c98614f-crop-north.jpg

Son 12 maçın hepsine ilk 11'de çıkan İlkay Gündoğan tüm kulvarlarda üst üste 16. galibiyetini alan City’nin an itibariyle göz bebeği.

Tottenham karşısında attığı 2 golün ardından sakatlanarak 69’da kenara gelen oyuncu için taraftarlarda büyük endişe hakim oldu. Bacağında çekme olduğu söylenen İlkay'ın durumunun iyi olduğunu söyleyen Pep Guardiola hafta içi oynanacak Everton karşısında yıldız futbolcunun oynatılıp oynatılmayacağına daha sonra karar verileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN