İnce'den Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında suç duyurusu

İnce'den Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında suç duyurusu

'Beştepe'ye giden CHP'li' iddialarının odağındaki CHP'li Muharrem İnce, gazeteciler Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu. Atilla hakkında 3, Turan hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat talebiyle dava açıldı.

CHP'li Muharrem İnce, gazeteci Talat Atilla hakkında 3, Sözcü gazetesinin baş yazarı Rahmi Turan hakkında 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

Avukatı Mustafa Kemal Çiçek aracılığıyla davayı açan İnce, Turan ve Atilla'nın kendisine hakaret ettiğini belirterek, aşağıladığı ve kişilik haklarının toplum katında zedelendiği iddiasında bulundu.

3 VE 5 KURUŞLUK TAZMİNAT TALEBİ

Avukat Mustafa Kemal Çiçek'in Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davanın dilekçesinde, şu ifadeler yer aldı:

"Müvekkilimin uğranılan zararı herhangi bir tazmin şeklinin tam manasıyla karşılayabilmesi düşünülemez. Ancak tarafların sıfatı, kişisel, toplumsal ve politik konumları, hukuka aykırı saldırının ve davalıların kasıtlarının ağırlığı/şiddeti, fiilin ulusal televizyon kanallarında ve ulusal gazetelerde yayınlanmış olması ve etkisini geniş kitleler üzerinde göstermiş olması, doğmuş olan zararın tahammül edilemez oluşu ve yarattığı olumsuz etkiler göz önüne alınarak müvekkilimin uğradığı manevi zararı bir nebze olsun tahfif edebilmek amacıyla mahkemenize başvurma zorunluluğu doğmuştur.

Atilla hakkında 3, Turan hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat talebiyle açılan davada, manevi tazminatın davalılardan tahsili ve davalıların kınanması talep edildi."

NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım'daki köşe yazısında "9 Kasım'da bir CHP'linin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü" yazmıştı. Daha sonra tartışmanın alevlenmesi ile Turan, "Söz konusu CHP'li'nin Muharrem İnce olduğunu" öne sürmüştü. Turan, yazıdaki bilginin kendisine gazeteci Talat Atilla'nın verdiğini açıklamıştı.

 

Atilla, haberi CHP'li bir kaynaktan aldığını, çok yönlü olarak kontrol ettiğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na doğrulattığını dile getirmişti.

"Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü" iddiasını yalanlayan CHP'li Muharrem İnce ise ilk açıklamasında "Eğer böyle bir görüşme gerçekleştirdiysem ve bununla ilgili bir belge varsa Taksim'de kendimi yakarım" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN