Intel işlemcili Windows 10 telefonlar tanıtılabilir

Intel işlemcili 
 Windows 10 telefonlar tanıtılabilir

2016 yılında Windows 10 Mobile işletim sistemine sahip ve Qualcomm yerine Intel işlemcili Microsoft Lumia modelleri duyurulabilir. İşte sürpriz gelişmenin detayları.

Akıllı telefon pazarında büyük bir rekabet yaşanıyor. Ancak bu rekabetin iki tarafı Android ve iOS arasındaki pazar payının yüzde 90’ı geçtiği görülüyor. Kalan kısımda ise Windows işletim sisteminin de aralarında yer aldığı daha az bilinen bazı yazılımlar var.

Windows tarafında ise yeniden doğuş ve daha fazla kişiye ulaşmaya yönelik hedefler biliniyor. Hatta Microsoft CEO’sunun bu yönde açıklamaları söz konusu. Kısa süre önce tanıtılan Windows 10 Mobile işletim sistemiyle de beklentiler iyiden iyiye arttı.

Microsoft adına çeşitli kategorilerde akıllı telefonların, Eylül ayı sonuna kadar Windows 10 Mobile önyüklü şekilde tanıtılması bekleniyor. Öte yandan bu cihazlara ilişkin beklentilerin başında Qualcomm imzası taşıyan Snapdragon işlemcilerle gelecekleri yönünde. Ortaya çıkan yeni bir rapor ise Microsoft’un başka planlarının da olduğuna işaret ediyor. 

15-07/30/ekran_resmi_2015-07-29_13_54_22.jpgBuna göre Microsoft, Qualcomm’un yanı sıra Intel işlemcilerle donatılan akıllı cihazlar da geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca Intel tabanlı akıllı telefonların 2016 yılında görücüye çıkacağı iddia ediliyor. Beklentiler, mobil teknoloji fuarı Mobile World Congress 2016 kapsamında yeni Intel işlemcili Microsoft telefonlarının tanıtılacağı yönünde.

Daha önceki açıklamalarda ise ilginç bir detay var. Intel, Windows 10’un mobil tarafı konusunda iyimser görünmüyordu. Şirketin fikrini neyin değiştirmiş olduğu bilinmiyor, ancak 2016’da ilginç akıllı telefonlarla karşı karşıya kalınması olası görünüyor.

Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN