İş dünyasının seçim yorumu: Şimdi reform zamanı

İş dünyasının seçim yorumu: Şimdi reform zamanı

İradenin bir kez daha ortaya koyulduğuna değinen iş dünyası, sandığa gitme oranın tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. Şimdi yatırımları düşünmek ve istihdamı daha artırmak zorunda olduklarını hatırlatan temsilciler, toplumsal uzlaşma içinde reform zamanı olduğunu da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçiminin ardından iş dünyası da sonuçları değerlendirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi “Milletimiz bu seçimlerde de iradesini ortaya koymuş ve tercihini istikrardan yana yapmıştır. Başarılı geçen seçim döneminin ardından ihracat ailesi olarak beklentimiz her zamanki gibi istikrarlı bir 5 yıllık dönem ve hızlı karar alınmasını sağlayacak yeni sistemin bileşenlerin tam anlamıyla uygulanması olacaktır. Bizler de ekonominin en önemli aktörlerinden biri olarak yeni yönetimle yapıcı ve uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğiz.” İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdan Bahçıvan “Yeni yönetim modeli Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ilk seçimine halkımızın yüksek katılım sağlaması dünyaya örnek olacak bir davranıştır. Halkımız sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu gibi seçimlerde ve sandıkta görüyor.” Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay “Türkiye’nin demokratik gelişimi ve ekonomik kalkınması ile birlikte küresel gücünü arttırması adına dönüm noktası niteliği taşıyor. Yeni hükümet sistemi ile ülkemiz yeni bir atılım döneminin kapılarını aralamış oldu. Türkiye’miz, daha hızlı ve kararlı adımlar atacak.” İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz “İnanıyorum ki bu seçim sonuçlarıyla yalın, sonuç odaklı ve sıkı koordinasyon ile hareket edilerek ekonomik, sosyal ve siyasal atılım dönemi yaşayacağımız şahlanış döneminin kapılarını aralıyoruz.” Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Baran Çelik “Yeni dönemde ekonomik istikrarın korunması ana gündem maddesi olmalı. Öngörülebilirlik ve ekonomik reformlara öncelik verilecek olması, otomotivden hazır giyime, tekstilden gıdaya tüm sektörlerimiz açısından büyük önem taşıyor.” TİM Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle “Seçimlerin tamamlanması ile birlikte belirsizliklerin ortadan kalkacak olması, ekonomimiz için de pozitif katkı sağlayacaktır.” Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu “Başarılı bir demokrasi sınavı verdik. Seçime katılma oranı da bunun bir göstergesi. Sonuç ülkemiz için hayırlı olsun. Bundan sonra yatırımları düşünmek ve istihdamı daha artırmak zorundayız. Ekonomi yönetimimizde çok deneyimli bir ekip var. Alınması gereken kararların bu yönde bir an önce alınacağına inanıyoruz.”

İSTİKRAR VE GÜVEN İÇİN FIRSAT

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı tebrik etti. Hisarcıklıoğlu “Yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirilen genel seçimlerde milletimiz iradesini sandıkta göstermiştir” dedi. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Yeni yönetim sistemi, ülkemizde istikrar ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Tüm kazanımların temelinde güven ve istikrar yatıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yeni dönemde bu güven ve istikrarla yeni bir sıçrama gerçekleştirmek mümkündür. Ülkemizde son 3 yılda 4 farklı seçim süreci yaşadık. Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye’sini inşa zamanıdır.”    

YÜKSEK FİYATLAR SON BULACAK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Seçim öncesinde hızla artan dolar ve avro seçim sonrasında aynı hızla düşmeye başladı” dedi. Palandöken, yeni hükümetin işsizlikte kalıcı düşüş için orta ve uzun vadeli bir strateji belirlemesi gerektiğine işaret ederek, istihdam odaklı yatırımların daha çok teşvik edilmesi gibi politikalarla işsizliğin birkaç yıl içinde yüzde 5-8’e düşebileceğini bildirdi. Palandöken, şunları kaydetti: “Yeni hükümet önce halkın sorunlarıyla ilgilenmeli ve ekonomideki yapısal reformlar bir an önce hayata geçirilmeli. Son dönemde spekülatörlerin neden olduğu yüksek fiyat hareketleri son bulacak.”

AB’YE UYUM HIZLANMALI

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) “Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni tebrik ediyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Şimdi acil olarak odaklanılması gereken kapsamlı bir politika ve reform gündemi var. Yüksek enflasyon ve cari açık sorunlarının çözümüne yönelik akılcı bir ekonomi programı ve mali disiplin. Bağımsızlığı ve kararları ile ulusal ve uluslararası düzeyde güven veren bir Merkez Bankası ve tüm kurumlarda liyakat temelli atama sistemi. Türkiye’nin en önemli küresel güçlerinden birinin insan kaynakları olduğunun bilinciyle ve toplumsal uzlaşma içinde hazırlanacak köklü bir eğitim reformu.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN