'IŞİD çaldı' denilen nükleer madde çöpten çıktı

'IŞİD çaldı' denilen nükleer madde çöpten çıktı

Irak'ta geçtiğimiz hafta kaybolan ve IŞİD tarafından bomba yapmak üzere çalındığı şüpheleri bulunan nükleer madde, bir benzin istasyonunun çöp kutusundan çıktı.

Irak'ta geçtiğimiz hafta kaybolan ve IŞİD tarafından çalınmış olmasından şüphelenilen radyoaktif maddenin, Zübeyr kenti yakınlarında bir benzin istasyonundaki çöp kutusunda bulunduğu bildirildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Irak Çevre Bakanlığı Sözcüsü Amir Ali, bulunan radyoaktif maddenin zarar görmediğini ifade etti.

Türk şirketine ait

Bağdat kentinde bir Türk şirketine ait olduğu belirtilen nükleer madde geçtiğimiz hafta kaybolmuştu. Yabancı bir şirkete ait bir depoda bulunan maddenin, petrol ve doğalgaz botu hatlarındaki çatlakların tespitini yapan bir sistemde kullanıldığı kaydedilmişti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, maddenin klasik patlayıcılara monte edilerek binlerce insanı öldürebilecek bir bomba imal edilebileceğini kaydetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN