İŞKUR TYP başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İŞKUR TYP sonuçları ne zaman açıklanır?

İŞKUR TYP başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İŞKUR TYP sonuçları ne zaman açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığına ait bağlı eğitim kurumlarında görev yapacak olan hizmetli ve güvenlik görevlisi alımında dikkatler TYP başvurularında toplandı. İŞKUR'un okullara yapacağı güvenlik, çevre ve temizlik personeli alımı başvuruları araştırılıyor. Peki İŞKUR TYP başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşte detaylar…

Okulların açılmasına sayılı günler kala okulların hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı konuları sorgulanmaya başlandı. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen adaylar ‘İŞKUR TYP sonuçları ne zaman açıklanır?’ sorusuna yanıt aramakta…

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

2020-2021 eğitim öğrenim dönemine kısa bir süre kala yeni dönem öncesi TYP ilanları İŞKUR tarafından internet üzerinden yayımlandı. 9 ay boyunca programdan yararlanarak iş imkanından faydalanmak isteyenler başvurularını ALO 170 hattı üzerinden telefon ile veya İŞKUR internet adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

İŞKUR TYP ilanları İŞKUR tarafından yayınlanıyor ve başvuru ekranından TYP numarası ile uygulama alanı, başvuru yapılacak il, başvuru yapılacak ilçe, başvuru başlangıç bitiş tarihi, TYP başlangıç ve bitiş tarihleri gibi bilgileri girerek pek çok arama yapabiliyorsunuz.

Yalnızca uygulama alanı kısmını seçtiğinizde aramanız gerçekleşir ve örneğin, MEB güvenlik görevlisi için arama yaptığınız güncel ilanlar karşınıza çıkıyor.

TYP başvurusu yapmak için ise bireysel üye olarak giriş yapmanız yeterlidir. Bireysel üye değilseniz önce üye olun ve adımları takip edin İŞKUR Portal Sistemi'ne üye olun.

TYP İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu yerlerde veya dönemlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını doldurmuş olma,

Emekli veya malul emekli aylığından faydalanmamak,
Öğrenci olmamak,
Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 farklı yöntem bulunmaktadır. Her programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı çalışma ve iş kurumu il müdürlüğü tarafından belirlenmekte.
Noter kurası,
Liste Yöntemi,
Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.
İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Listede, bunlar dışında olalar ikinci liste olacak şekilde sıralanacak. Aşağıda bulunan grupların hepsi birinci listede olacak ve gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması yoktur. Birinci listedeki başvuru yapanlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar faydalanma sağlayamayacaktır.

Kadınlar,
35 yaş üzeri bireyler,
Engelliler,
Eski hükümlüler,
Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanmış olanlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN