'İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek kadınları hedef aldılar'

'İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek kadınları hedef aldılar'

TİP Başkanı Erkan Baş, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararının kadınları hedef aldığını söyledi. Baş, sözleşmeden çekilme konusunda da dava dilekçesini Danıştay'a sunduklarını belirtti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, mecliste düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine karşı hukuki zeminde mücadele edeceklerini ve Danıştay'da bu karara karşı dava açtıklarını söyledi. 

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararının kadınları ve LGBT örgütlerini hedef aldığını ileri süren Baş, İstanbul Sözleşmesi'nden bir kişinin kararıyla çıkılmasının kadınlara karşı alınan bir karar olduğunu, bu nedenle kadın örgütleri ne karar alırsa arkasında duracaklarını ifade etti.

Erkan Baş, konuşmasının devamında:

"Ortada hukuk dışı bir girişim vardır. TİP olarak bu karara karşı hukuki zeminde mücadele edeceğiz. Partili avukat arkadaşlarımızın hazırladıkları dava dilekçesini bugün itibariyle Danıştaya sunmuş durumdayız. Bu adımın hukuksuzca atılmış olması, bu iktidarın pervasızlığının ve kadınlardan duyduğu korkunun yansımasıdır." dedi

NEDEN ÇORAP DEĞİŞTİRİR GİBİ BAŞKAN DEĞİŞTİRİLİYOR?

Erkan Baş, Merkez Bankası Başkanı'nın değiştirildiğini anımsatarak "Neden çorap değiştirir gibi Merkez Bankası Başkanı değiştiriliyor?" sorusunu yöneltti. Baş, "Bunun cevabı belli. Erdoğan, iyi olduğunu düşündüğü ne varsa 'Bunu ben yaptım.' diyor. Ne kadar kötü bir şey varsa da mutlaka bir suçlu ve sorumlu buluyor. Sürekli yeni günah keçileri üretiyor." görüşünü savundu.

HDP'NİN YANINDAYIZ

Baş, milletvekilliği düşen eski milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının hakkında kapatma davası açtığı HDP'nin de yanında olduklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN