Karayolları felç: Yolda kalanları jandarma kurtardı

İstanbul- Balıkesir- Bursa- Yalova kara yolları yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle yer yer ulaşıma kapandı. Balıkesir-Bursa yolunda mahsur kalan aileleri jandarma ekipleri kurtardı.

12 Şubat Cuma günü yurt genelinde etkili olmaya başlayan kar yağışı 16 Şubat salı günü adeta esir aldı. Yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle İstanbul - Balıkesir -Bursa - Yalova Karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri kapanan yolları kar küreme araçları ile açmaya çalışırken, trafik ekipleri ağır tonajlı araçların geçişine izin vermedi. 

BURSA - BALIKESİR YOLUNDA MAHSUR KALAN AİLELERİ JANDARMA KURTARDI

Balıkesir-Bursa karayolu kar sebebiyle trafiğe açılmayı beklerken, yolda kalan bir ailenin yardımına jandarma ekipleri yetişti.

kar-ulasim.jpg

Balıkesir-Susurluk arasında tipi şeklinde dün geceden beri yağan yoğun kar yağışı sebebiyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Kamyon ve tırların geçişine izin verilmezken, yollar kayan araçlar sebebiyle trafiğe kapandı. Yollarda uzun kuyruklar oluştu. Balıkesir- Bursa karayolunda ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.

karayolu-kar.jpg

BALIKESİR - SUSURLUK YOLU 14 SAATTİR KAPALI

Balıkesir Valiliği koordinasyonundaki ekipler, yaklaşık 14 saattir trafiğe kapalı olan Balıkesir-Susurluk yolunun açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Bölgede 4 gündür devam eden kar ve tipi nedeniyle Balıkesir-Susurluk kara yolunda ulaşım gece saatlerinden itibaren sağlanamıyor.

Ekipler, yoğun yağışın yanı sıra araçların kayması sonucu trafiğe kapanan yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Susurluk Kaymakamlığı, Değirmenboğazı mevkisinde yolun açılmasını bekleyen araçlardaki vatandaşlara kumanya dağıttı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Yolun en kısa sürede trafiğe açılması için bütün imkanlar kullanılmaktadır. Kara yolunun tamamen trafiğe açılması sağlanıncaya kadar vatandaşlarımızın belirtilen güzergahı kullanmamalarını istirham ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

kar-001.jpg

YALOVA'DA ARAÇLAR BUZLANAN YOLDA KALDI

Yoğun kar yağışı Yalova'da da etkili oluyor. Bursa Yalova yolunda aşırı kar sebebiyle yol kısmen kapanırken, araçlar şehir merkezinde buzlanan yollarda kaldı.

Bursa Yalova Yolu Süpürgelik Mevkisi'nde araçlar aşırı kardan dolayı yolda kaldı. Ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi.

araclar-yolda-kaldi.jpg

AĞIR TAŞITLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Bursa-Yalova kara yolunda etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle ağır taşıtların geçişine izin verilmiyor.

Bölgede 3 gündür devam kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oluyor.  Bursa-Yalova kara yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle karşılıklı olarak, ağır taşıt trafiğine kapatıldı.

kar-karayoku-engel.jpg

2 BİN 240 KÖYE ULAŞILAMIYOR

Samsun, Sinop, Çankırı, Amasya, Tokat, Kastamonu ve Çorum'da kar nedeniyle 2 bin 240 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde kar ve tipi nedeniyle 263 mahalle yolunun kapalı olduğu bildirilen açıklamada, yolların açılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Sinop İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre il genelinde kar nedeniyle 300 yerleşim yerinde yollar ulaşıma kapalı bulunuyor.

Çankırı İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Atkaracalar'da 3, Bayramören'de 4, Çerkeş'te 8, Ilgaz'da 3, Kurşunlu'da 5, Orta ilçesinde ise 9 köy olmak üzere 32 yolda ulaşım sağlanamıyor.

Ekiplerce yürütülen çalışmalar sonucu daha önce kapanan 312 köyün yolu ulaşıma açıldı.

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 699 yerleşim biriminin yolu açılmaya çalışılıyor.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağış özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu. Ekipler, kapalı yolların açılması için çalışma yürütüyor. 

AMASYA'DA KÖY YOLLARI KAPANDI

Kentte dün öğle saatlerinde başlayan ve özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağış nedeniyle il genelinde 257 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, 14 greyder, 8 kepçe, 1 kar makinesi, 5 bıçaklı kamyon, 4 yükleyici kepçe ve servis araçlarıyla yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

ÇORUM'DA DA KAR NEDENİYLE KÖYLERE ULAŞILAMIYOR

Çorum'da etkili olan yağışın ardından ulaşıma kapanan 591 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Tokat'ta gece saatlerinde başlayan kar, etkili olmaya devam ediyor. Ulaşıma kapanan 98 köy yolunun açılmasına çalışılıyor.

antalya-karayolu.jpg

KONYA - ANTALYA YOLUNDA ULAŞIMDA GÜÇLÜK YAŞANIYOR

Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir-Antalya kara yolunun 1825 rakımlı Alacabel Mevkisi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Konya genelinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, trafikte aksamalara neden oluyor.
Kar yağışı ve tipi, Seydişehir-Antalya kara yolunun 1825 rakımlı Alacabel Mevkisi'nde de etkisini sürdürürken, kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Öte yandan Karayolları ekipleri de kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparak, yolun trafiğe açık tutulmasını sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN