Meteoroloji il il uyardı: Kar, fırtına, yağmur, buzlanma ve çığ...

Meteoroloji il il uyardı: Kar, fırtına, yağmur, buzlanma ve çığ...

Meteorolojinin yayımladığı son hava durumu raporunda çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarı yapıldı. Açıklamada Marmara'ya bir uyarı daha geldi. Sıcaklıkların 15 derece daha düşeceği bildirilirken, yoğun kar, yağmur, fırtına, don ve çığa karşı dikkatli olunması istendi. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji'den pek çok il için uyarı geldi. Hava sıcaklıklarının düşmeye devam edeceğini açıklayan meteoroloji önümüzdeki günlerde sıcaklıkların 8 ile 15 derece düşeceğini duyurdu. Vatandaşların don ve buzlanmaya karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.   

Hava sıcaklıklarının; bugün güney ve iç bölgelerden başlayarak, Çarşamba (17.02.2021) ve Perşembe (18.02.2021) günleri ise doğu bölgelerde 8 ila 15 derece azalması bekleniyor.

meteoroloji.jpg

METEOROLOJİ'DEN MARMARA İÇİN YENİ UYARI

Marmara'da bugün beklenen sıcaklık şöyle; Çok bulutlu, doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kocaeli ve Sakarya'da yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

kar.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Kar yağışının, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Giresun, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun şekilde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI

Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-80 km/sa), Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hava-durumumeteoroloji.jpg

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

hava-kar.jpg

İSTANBUL °C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

İZMİR °C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

ANTALYA °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ANKARA -5°C, -3°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

SAMSUN °C, 2°C

Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ERZİNCAN °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

 

hava-durumu-1.jpghava-durumu-2.jpghava-durumu-3.jpghava-durumu-4.jpg

hava-durumu-5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN