İstanbul'a kuvvetli sağanak uyarısı! İstanbul'da bugün, yarın, bu hafta hava nasıl olacak?

İstanbul'a kuvvetli sağanak uyarısı! İstanbul'da bugün, yarın, bu hafta hava nasıl olacak?

Son dakika haberine göre, İstanbul'da bitmek bilmeyen yaz yağmurları, bu hafta sert şekilde etkisini gösteriyor. Vatandaşlar 'İstanbul'da yağmur ne zaman bitecek?' sorusunun yanıtını merak ederken, gün içerisinde sıcaklıkların 27 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren şehri terk etmesi bekleniyor. Peki, 'İstanbul'da bu hafta hava nasıl olacak?' Detaylar haberimizde...

'İstanbul'da bugün ve yarın hava nasıl olacak?', 'İstanbul'da yağmur ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. İstanbul'da bu hafta havanın nasıl olacağını merak eden vatandaşlar, Meteoroloji ve AKOM'dan bilgi almak için sosyal medya hesaplarından araştırmaya başladı. Küresel ısınmanın sonucu olan iklim krizi nedeniyle 'süper hücre' adı verilen şiddetli yağışlar, İstanbul gibi çarpık kentlere büyük zarar veriyor. İşte detaylar...

Çatalca ve Hadımköy'de hortum meydana geldi / 23 Haziran 2020

İSTANBUL'DA BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Manisa, Kütahya, Çankırı, Sivas, Yozgat, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarların, kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

SEL FELAKETİ 1 KİŞİNİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANDI

İstanbul'da dün etkili olan şiddetli yağışlar, Esenyurt başta olmak üzere birçok ilçede su baskınlarına neden oldu. Yaşanan sel felaketinde 1 kişi hayatını kaybederken, binlerce ev eşyası kullanılamaz hale geldi. Üsküdar'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Beşiktaş'ta da etkili olan yağış nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Barbaros Caddesi'nde oluşan su birikintileri nedeniyle yayalar zorluk yaşadı. O sırada canlı yayında olan A Haber muhabiri Melis Coşan, kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçtan kopan dal parçalarının başına isabet etmesi nedeniyle kanlar içinde kaldı.

İSTANBUL SEL FELAKETİNİN BİLANÇOSU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağmur konusunda dün uyardığı İstanbul’da özellikle boğaz çevresinde bulunan ilçelerde sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Yağmur öncesi kara bulutlar şehrin üzerini kapladı. Sağanak yağmur dolayısıyla birçok yerde su birikintisi oluştu. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. Beşiktaş Zincirlikuyu-Ulus yolunda ise yol adeta göle döndü. Göle dönen yolda birçok araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçların içerisinde vatandaşlar beklemeye devam ediyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL BUGÜN VE YARIN HAVA KAÇ DERECE OLACAK?

24 Haziran 2020 Çarşamba günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 27 derece olacağı belirtilirken, gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor.

25 Haziran 2020 Perşembe günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 28 derece olması öngörülürken aralıklarla gök gürültülü yağmur bekleniyor.

26 Haziran 2020 Cuma günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 28 derece olacağı tahmin edilirken gün içerisinde havanın parçalı az bulutlu olması öngörülüyor.

27 Haziran 2020 Cumartesi günü, en düşük sıcaklığın 21 derece, en yüksek sıcaklığın 29 derece olması beklenirken parçalı az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

28 Haziran 2020 Pazar günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 30 derece olması beklenirken havanın açık, yer yer bulutlu olması bekleniyor

29 Haziran 2020 Pazartesi günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 28 derece olması öngörülürken parçalı bulutlu kısmen güneşli olacağı düşünülüyor.

SÜPER HÜCRE NEDİR VE NASIL OLUŞUR?

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN