İZBAN çalışıyor mu? Yoğun yağış seferleri aksattı

İZBAN çalışıyor mu? Yoğun yağış seferleri aksattı

İzmir'de yaşanan şiddetli yağış sel baskınlarına neden olurken, 'İZBAN sefer saatleri'nde değişiklik yapıldı. Dün akşamdan beri etkili olan yağmur dolayısıyla banliyö tren hattı ve tramvay hattında gecikmeler yaşanıyor. İşte, İZBAN'da son durum...

İzmirde özellikle Bayraklı'da etkisini gösteren yoğun yağış, ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu. 185 km uzunluğundaki 40 istasyonlu İZBAN tren hattı sel suyuyla doldu. İzmir Valiliği, memurların tüm gün izinli sayılacağını açıklarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de vatandaşlara evlerinden dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu.

İZBAN ÇALIŞIYOR MU?

İZBAN, şiddetli yağış nedeniyle Turan-Halkapınar arasındaki tren seferlerinin geçici olarak durduğunu, Kemer-Gaziemir arasında ise tek hat üzerinden seferlerin yapıldığını duyurdu.

Yağış, tramvay seferlerini de etkilerken yapılan açıklamada yağış nedeniyle Ataşehir-Yunuslar arasında işletim yapıldığı Yunuslar- Alaybey arası işletimin durduğu belirtildi.

İZBAN'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Şiddetli yağış nedeniyle Turan - Halkapınar istasyonları arasında tren işletimi geçici olarak dururken, Kemer-Gaziemir arasında ise tek hat üzerinden sefer yapabiliyoruz. Aşırı yağışın, bölgede hattı olumsuz etkilemesi nedeniyle Salhane, Bayraklı ve Turan istasyonlarımıza geçici bir süre yolcu alamıyoruz. Sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz."

2021-02-02-144545-vert.jpg

TRAMVAY SEFERLERİ DE AKSADI

Yağış, tramvay seferlerini de etkilerken yapılan açıklamada yağış nedeniyle Ataşehir-Yunuslar arasında işletim yapıldığı Yunuslar-Alaybey arası işletimin durduğu belirtildi.

Yapılan resmi açıklama, "Sayın yolcularımız, yoğun yağış nedeniyle Ataşehir - Yunuslar arasında işletim yapılmaktadır. Yunuslar-Alaybey arasında işletim ESHOT otobüsleri ile gerçekleşmektedir. Anlayışınızdan dolayı teşekkür ederiz" denildi.

İZBAN NEDİR?

İZBAN, Aliağa Selçuk arasındaki banliyö hattında hizmet veren, ülkemizin havalimanı bağlantılı, en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden biridir.

Her gün on binlerce ziyaretçisi olan hızlı ulaşım aracının istasyon sayısı, önce Hilal'in açılmasıyla birlikte 32'ye, hemen ardından Torbalı hattının açılmasıyla 38'e yükselmiştir. Daha sonra açılan hatlarla birlikte 41 olan istasyon sayısıyla İZBAN, İzmir'in toplu taşımacılık yönününden büyük yükünü alan raylı sistemidir. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle işletilen hat 136 kilometre uzunluğundadır.

izmir-izban-metro-map.jpg

İZBAN SEFER SAATLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN