İzmirli depremzedelere nasıl yardım yapılır?

İzmirli depremzedelere nasıl yardım yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 30 Ekim 2020'de yaşanan yıkıcı depremin ardından mağdur olan vatandaşlar için başlattığı kira yardımı kampanyasına katılım 7 Aralık 2020 günü sona eriyor. Depremzedelere gönderilmek üzere Kızılay'a bağış yapmak da mümkün.

Ege Denizi'nde yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından onlarca binanın yıkılması sonucu yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Evleri hasar gören İzmirliler ise önce Kızılay'ın çadırlarında geçici olarak konakladı, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bir Kira Bir Yuva' yardım kampanyası sayesinde toplu konutlara yerleştirildi. Belediye ve Kızılay'ın başlattığı yardım kampanyası ile Türkiye'nin bir dört yanından gerek maddi, gerekse gıda yardımı yapmak mümkün.

İZMİR DEPREM YARDIMI NASIL YAPILIR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, depremzede vatandaşlar için çeşitli alanlarda yardım yapılabilmesi için 'Biz Varız' kampanyası başlattıklarını duyurdu. İnternet üzerinden gerçekleşen yardımlar, tamamen şeffaf bir şekilde yapılırken dünyanın dört bir yanından katılım sağlanabiliyor.

bizizmir.com internet sitesinde yer alan 'yemek paketi', 'gıda paketi', 'hijyen paketi', 'uyku tulumu paketi' ile afetzedelere destekte bulunmak mümkün. Tercih edilen paketler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşlar için temin edilerek ulaştırılıyor. Yardım paketlerin ücretleri şöyle:

Yemek Paketi: 25 TL

Gıda Paketi: 75 TL

Hijyen Paketi: 40 TL

2020-11-03-182633.jpg

İZMİR DEPREMZEDE KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedeler için başlattığı 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasında sona gelindi. Taahhüt edilen kira desteği 42 milyon 233 bin TL'ye ulaştı. 4 bin 609 destekçi tarafından depremde evsiz kalan ailelere toplamda 19 milyon 450 bin TL aktarıldı. Depremzedelere kapılarını açmak için bildirilen daire sayısı da 229'u buldu.

Hem yardım almak isteyen, hem de yardımda bulunmak isteyen vatandaşların www.birkirabiryuva.org internet adresinden başvurabildiği 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası, 7 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 17.00'de sona erecek.

Büyükşehir'in Uzundere'de 1 yıl boyunca ücretsiz olarak depremzedelerin kullanıma sunduğu konutlara yerleşen aile sayısı 111'e ulaştı. Depremzedeler konutlardan ayrılırken mobilyaları ve beyaz eşyaları da yanlarında götürebilecek. Elektrik, su, yakıt faturaları ve ortak giderler de 1 yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek.

KIZILAY'DAN İZMİRLİ DEPREMZEDELERE YARDIM KAMPANYASI

'İzmir Depremi İnsani Yardımı'nı başlattıklarını açıklayan Kızılay, vatandaşların katılımlarıyla yaraları saracaklarını duyurdu. Kızılay'ın açıklaması şöyle:

"Türk Kızılay olarak, İzmir'deki depremin ilk dakikalarından itibaren alarm durumunda afetzedelerimizin yanındayız. Bu kapsamda ilk aşamada;

* Beslenme hizmeti çerçevesinde, bölgede hizmet vermek üzere, 61 bin 276 kişi/öğün kapasiteli mobil ve beslenme üniteleri alana sevk edilmiş, Bölge Afet Müdahale Merkezlerinden, barınma ve temel afet malzemeleri alana gönderilmiştir.

* Halk Sağlığı ve Psikososyal Destek Ekiplerini sahaya gönderilmiştir.

* 10 bin 700 maske ve 660 dezenfektan dağıtımı gerçekleşmiştir.

* Çadır, Battaniye, Yatak, Isıtıcı ve Mutfak Seti yardımlarımız sahaya sevk edilmiştir.

* Çorba, İkram Malzemesi, Sıcak-Soğuk İçecekler ve Su gıda yardımı olarak sunulmaktadır.

* Türk Kızılay Genel Merkez, Şube ve Temsilciliklerinde 172 çalışanımız, 419 gönüllümüz ve 5 İkram Aracı, 5 Mobil Mutfak, 8 Öncü Haberleşme Aracı, 8 Nakliye Aracımız alanda hizmet vermektedir.

Tüm gücümüzle İzmir'in yanındayız. El ele verdikçe her şeyi atlatırız. Siz de Kızılay'a bağış yaparak bu zor günlerinde İzmir'e destek olabilirsiniz.

Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e DEPREM yazıp mesaj (SMS) yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Ayrıca insani yardım çalışmalarına bağışta bulunarak da Kızılay'a destek olabilirsiniz. Desteğiniz için tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederiz."

KIZILAY'A NASIL BAĞIŞ YAPILIR?

* Bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış tahsilat sistemi ve bağış hesaplarından (Banka Hesap Numaraları),

* Türk Kızılay internet sitesi üzerinden Kredi Kartı kullanarak elektronik işlemle,

* 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından,

* Tüm PTT işlem merkezlerinin 2868 numaralı Türk Kızılay posta çeki hesabından,

* Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden (Şube adreslerine internet sayfasından ulaşabilirsiniz) bağış yapabilirsiniz.

* Bağışlarınızın takibini, Kızılay'ın internet sitesinin bağış sekmesinde yer alan 'Bağış Takibi' bölümüne, TC kimlik numaranızı girerek yapabilirsiniz.

* Bağışlarla ilgili daha fazla bilgi almak için 168 çağrı merkezini arayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN