Trendyol'un İzmir depremi sonrası 'çalışın' kararı tepki çekti

Trendyol'un İzmir depremi sonrası 'çalışın' kararı tepki çekti

İnternette satış yapan alışveriş sitesi Trendyol'un, İzmir'de, 6.9 şiddetindeki depremde ikamet ettikleri binaları hasar gören çağrı merkezi çalışanlarına, evden çalışmaya etmeleri talimatı verdiği ileri sürüldü. İddialar sosyal medyada gündem oldu...

Online alışveriş sitesi Trendyol'da çağrı merkezi çalışanları, deprem sonrası evlerinde hasarlar olduğunu bildirmelerine rağmen 'sabah 09.00, akşam 18.00 arası çalışma' talimatı aldıklarını belirtti. Ekşi Sözlük'te durumu paylaşan bir Trendyol çalışanı, "Evinde bilgisayarı düşenler, duvarlarında kolonlarında sıkıntı olanlar durumlarını bildirdiler ama Trendyol tarafı bunu umursamadı. Yarın bizden sabah 9 akşam 18 arası çalışmamızı istiyor" dedi.

TRENDYOL İZMİR ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARINI HASARLI BİNALARA GİRMEYE ZORLADI MI?

Türkiye, İzmir'den gelecek güzel haberlere kilitlenmişken, alışveriş sitesi Trendyol hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Firmanın çalıştığı kuruluşun İzmir'deki çağrı merkezi destek hattı, çalışanlarına izin vermeyerek 09.00-18.00 mesaisi yapacaklarını bildirdi.

Trendyol, WebHelp isimli firma üzerinden call center müşteri destek-danışma hattı hizmeti alıyor. WebHelp firması bünyesinde Trendyol dışında farklı markalar da bulunuyor. İzmir'deki deprem sonrasında firmaların tamamı İzmir'de çalışan personellerin sağlığı açısından operasyonlarına ara verdi.

İddiaya göre Trendyol, İzmir'deki call center hizmetinin ve faaliyetlerinin sürmesini talep etti. İzmir'de çalışanlarına akşam saatlerinde 09-00-18.00 saatleri arasında mesai yapacakları bilgisi geçti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

İzmir'de çalışan bir personel yaşadıklarını Ekşi Sözlük'te şöyle anlattı:

"Trendyol müşteri hizmetlerinin bir kısmı İzmir'de WebHelp şirketine bağlı ve çalışanlar olarak 6 aydan fazladır evden çalışıyoruz. Herkesin evinde hasar olduğunu bildirmemize rağmen İstanbul'daki Trendyol tarafı çalışmamızı istiyor. evinde bilgisayarı düşenler, duvarlarında kolonlarında sıkıntı olanlar durumlarını bildirdiler ama Trendyol tarafı bunu umursamadı ve yarın bizden sabah 9 akşam 18 arası çalışmamızı istiyor. alışveriş yaptığınız sitenin çalışanlarını ne kadar önemsediğini görün istiyorum."

Sosyal medyadan gelen tepkiler sonrasında Trendyol cephesinde sıcak bir gelişme yaşandı. Çağrı merkezi personeli gece yarısı saat 02.30'da tek tek aranarak yarın (31 Ekim 2020) izinli oldukları ve tüm operasyonların durdurulduğu bilgisi verildi. 

TRENDYOL KİMİN?

Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol'un kurucusu ve CEO'su Demet Mutlu'dur. Fakat Trendyol'un yüzde 75'i 'Alibaba' adlı online alışveriş şirketine aittir. Çinli firma, 2018 yılında 728 milyon dolar ödeyerek Trendyol'un ana hissedarı oldu.

Trendyol, 2020 yılında Türkiye'nin en çok tercih edilen online alışveriş sitesidir.

DEMET MUTLU KİMDİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN