Trendyol kredi kartı bilgileri çalındı mı? Şirketten açıklama geldi...

Trendyol kredi kartı bilgileri çalındı mı? Şirketten açıklama geldi...

2018 yılında Çinli online alışveriş firması 'Alibaba' tarafından yüzde 75'i satın alınan Trendyol'da, üyelerin kredi kartı bilgilerinin çalındığı iddiası sosyal medyada yankı uyandırdı. CEO'luğunu Demet Mutlu'nun yaptığı Trendyol'dan açıklama geldi.

Koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı döneminde artış yaşanan online alışverişte Türkiye'nin en çok tercih edilen sitesi olan Trendyol'da, üyelerin kredi kartı bilgilerinin çalındığı ileri sürüldü. Haberin ardından Trendyol hesabının nasıl silineceğini araştıran üyeler için şirketten açıklama yapıldı.

TRENDYOL ÜYELERİNİN KREDİ KARTI BİLGİLERİ ÇALINDI MI?

Türkiye'de faaliyet gösteren Çinli e-ticaret platformu Trendyol, kullanıcılarının kredi kart bilgilerinin hacklendiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Trendyol'da müşterilerin kredi kart bilgilerinin çalındığı iddiası e-ticaret sitesini kullanan vatandaşları tedirgin ederken şirketten açıklama geldi.

Sosyal medya hesapları aracılığıyla gelen sorulara cevap veren Trendyol, herhangi bir güvenlik açığının bulunmadığını duyurdu.

TRENDYOL: İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR

Şirketten yapılan açıklamada, "Merhaba, müşterilerimizin kart bilgilerine ulaşıldığı yönündeki iddialar doğru değildir. Uluslararası standartlarda korunan sistemimizde herhangi bir güvenlik açığı oluşmamıştır. Her zaman olduğu gibi güvenle alışveriş yapmaya devam edebilirsiniz" denildi.

2020-10-20-113115.jpg

TRENDYOL KİME AİT?

Türkiye'nin en büyük online alışveriş platformlarından biri olan Trendyol'un kurucusu ve CEO'su Demet Mutlu'dur. Fakat Trendyol'un yüzde 75'i 'Alibaba' adlı Çinli alışveriş şirketine aittir.

TRENDYOL HAKKINDA BİLGİLER

2010 yılında yayın hayatına başlayan Trendyol Grup, Türkiye'de moda e-ticaret sektöründeki alışveriş sitesidir. Trendyol Grup markaları arasında Trendyol.com, Modagram.com ve Milla by Trendyol bulunur.

2018 yılında Trendyol'un yüzde 75'i, Çin merkezli alışveriş devi 'Alibaba' tarafından 728 milyon dolara satın alındı. Günümüzde Trendyol'un ana hissedarı Alibaba'dır.

1000'i aşkın çalışanı ile 10 milyondan fazla üyesi bulunan Trendyol, Türk tasarımcılarının ürünlerini satışa sunan ilk sitedir.

DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.'nin iştiraki olarak çalışmalarını sürdüren Trendyol, farklı giyim mağazalarından alışveriş yapabilmenize olanak sağlar. T-29 adını verdikleri kalite kontrol testi ile birlikte çalışacakları firmaları belirlerler.

Demet Mutlu siparişlerinin çoğunu İstanbul, Ankara ve İzmir'den aldığını söylüyor, ancak siparişlerin yüzde ellisi ise Anadolu kentlerinden geliyor. Üye sayısı 4 milyonu aşan Trendyol, gün geçtikçe büyüyen bir marka haline gelmiş bulunmakta.

TRENDYOL HESAP SİLME İŞLEMİ NASIL YAPILIR 2020?

TRENDYOL'DAN 'WAYFAIR ÇOCUK TİCARETİ' İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK TIKLANAN 20 İNTERNET SİTESİ

DİSTRİBÜTÖR GARANTİSİ İLE İTHALATÇI GARANTİSİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN