Kabe'de pandemi sonrası ilk namaz kılındı

Kabe'de pandemi sonrası ilk namaz kılındı

Suudi Arabistan’da koronavirüs (corona virüs) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de 7 ay sonra yeniden cemaatle namaz kılındı.

Koronavirüs (corona virüs) nedeniyle Suudi Arabistan’daki yetkilikler, 7 ay önce virüsün yayılmasına engellemek için Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’nin kapalı kalmasına karar vermişti. Uzun süre sonra Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de cemaatle ilk namaz kılındı.

Mekke kentindeki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi İşleri (Harameyn) Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, “Korona virüsün yayılmamasına yönelik tedbirler kapsamında Mescid-i Nebevi’de askıya alınan cemaatle namazlar yeniden kılınabiliyor. Mescid-i Nebevi’nin namaza açılması münasebetiyle bütün Müslümanları tebrik ediyoruz” denildi.

Suudi Arabistan, korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 7 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini de kademeli olarak başlatmıştı. İlk umre ziyaretleri 4 Ekim’de başlamıştı. Yurt dışından gelen yabancı ziyaretçiler ise 1 Kasım’dan itibaren umre ziyareti yapabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN