Kamer Genç kimdir?

Kamer Genç kimdir?

Türk siyasetinde derin izler bırakan CHP’li eski milletvekili Kamer Genç, Tunceli’de doğdu. Ankara’da üniversite eğitimini okuduktan sonra serbest mali müşavir olarak çalışan Kamer Genç, iki kitap yazdı.

Ölümünden 4 gün önce vasiyetine memleketinde defnedilmek istediğini yazan Kamer Genç’i ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genç’in durumunun umutsuz olduğunu açıklamıştı. Aynı gün hayatını kaybeden Kamer Genç, vasiyeti üzerine memleketine defnedilmişti.

KAMER GENÇ KİMDİR?

23 Şubat 1940 yılında Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde doğan Kamer Genç’in babasının ismi Ali, annesinin ismi ise Hadice'dir. Vergi Denetmenliği, Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı; Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’ni bitiren Kamer Genç, yüksek lisans eğitimini Paris Uluslararası Amme İdaresi Enstitüsü'nde bitirdikten sonra Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı yaptı. 

kamer-genc-kimdirr.jpg

Serbest mali müşavir olarak da çalışan Kamer Genç, hayat hikâyesi boyunca iki kitap yayınlandı. Danışma Meclisi Tunceli Üyesi olan Kamer Genç, 1983 yılında Danışma Meclisi Üyeliğinden istifa etti. 

kamer-genc-kimdirrr.jpg

Danışma Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği de yapan Kamer Genç, 18, 19, 20, 21. Dönem Tunceli Milletvekili. 20 ve 21. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği yaptı. 

İyi seviyede Fransızca bilen ve 2 çocuk babası olan Kamer Genç, 22 Ocak 2016’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili Kamer Genç, 76 yaşında vefat etmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamer Genç’in vefat ettiği gün kendisini hastanede ziyaret etmiş ve durumunun umutsuz olduğunu duyurmuştu. Uzun zamandır İstanbul’da özel bir hastanede kanser tedavisi gören Kamer Genç’i ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ‘Yapacak bir şeyimiz yok, Allah şifa versin, başka bir şey söylemek çok zor. Durumu şu an için çok kötü.’’ ifadelerini kullanmıştı. 

 VASİYETİNİ 4 GÜN ÖNCE BİLDİRMİŞ

CHP Tunceli eki Milletvekili Kamer Genç iyileşememesi durumunda kesinlikli memleketi Tunceli’nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazan köyüne gömülmek istediğini vasiyet etmişti. Naaşının Tunceli’ye, tabutuna sarılı Türk bayrağı ile götürülmesini isteyen Kamer Genç'in yakınları ile CHP Genel Merkezi yetkilileri, Ankara’da yapılan törenin ardından eski milletvekilini vasiyet ettiği üzere toprağa vermişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN