Karadeniz alevlere teslim oldu... 58 orman yangınından 45'i kontrol altında

Karadeniz alevlere teslim oldu... 58 orman yangınından 45'i kontrol altında

Karadeniz alevlere teslim oldu, rahatlatan açıklama Orman Genel Müdürlüğü'nden geldi. Trabzon, Gümüşhane, Ordu ve Giresun'da çıkan 58 orman yangınından 45'i kontrol altına alındı. 13 yangını daha söndürme çalışmaları sürerken, Ordu Valiliği de "İlimiz genelinde halihazırda devam eden örtü veya orman yangını yoktur" açıklaması yaptı. Zarar gören orman alanlarının yaklaşık 70 hektar olduğu belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Karadeniz Bölgesi'ni teslim alan orman yangınları ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

OGM'den yapılan açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde dün bahçe temizliğinden kaynaklı olduğu tahmin edilen çok sayıda orman ve kırsal alan yangını çıktığı ve kuvvetli lodosun etkisiyle alevlerin hızla yayıldığı belirtildi. 

45 ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Trabzon, Gümüşhane, Ordu ve Giresun'da çıkan 58 yangından 45'inin kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada, 13 yangını kontrol altına alma çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

19-12/24/20191224_2_39994846_50626378.jpg

Açıklamada, 58 yangından 37'sinin Trabzon ve Gümüşhane'nin 11 ilçesinde meydana geldiği ve 22'sinin söndürüldüğü, 7'sinin de kontrol altına alındığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi: 

"Devam eden 8 orman yangını için ekiplerin kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Trabzon'da devam eden orman yangınlarına 23 farklı ilden araç ve personel görevlendirilmiştir. Trabzon ve Gümüşhane'de meydana gelen yangınlara OGM'ye ait 48 arazöz ve 250 personelle müdahale edilmiştir. Ayrıca bu müdahaleye belediyeler ve diğer kurumlara ait 50 itfaiye aracı ve 12 iş makinesi de katılmıştır. Çoğunlukla örtü yangını şeklinde ve yapraklı ağaçların bulunduğu orman alanlarında meydana gelen yangınlarda ilk izlenimlere göre yaklaşık 80 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirlenmiştir. Yangınlarda vatandaşlarımıza ait 10 hektar fındıklık ile 5 ahır ve baraka tarzı yapı da zarar görmüştür."

19-12/24/20191224_2_39994846_50626399.jpg

70 HEKTAR KÜLE DÖNDÜ

Açıklamada, Ordu ve Giresun'da meydana gelen toplam 21 orman yangınından ise 16'sının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Giresun ve Ordu'da devam eden 5 yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü vurgulanan açıklamada, bu bölgelerde zarar gören orman alanlarının yaklaşık 70 hektar olduğu ifade edildi.

ORDU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ordu Valiliği de 11 ilçede 22 farklı noktada çıkan örtü ve orman yangınlarının söndürüldüğünü duyurdu.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda, il genelinde etkili olacağı belirtilen şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle meydana gelecek olumsuzluklara karşı ilgili kurumlar ve vatandaşların gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıldığı aktarıldı.

19-12/24/ana-manset-2-1577187192.jpg

11 İLÇEDE 22 FARKLI NOKTA YANGIN ÇIKTI

Dün il genelinde sabah saatlerinde başlayan aşırı rüzgar ve fırtına nedeniyle 11 ilçede 22 farklı noktada örtü ve orman yangını meydana geldiği ifade edilen açıklamada, yangınların Valilik koordinasyonunda yürütülen müdahale ve söndürme çalışmaları neticesinde yerleşim yerlerine sıçramadan ve vatandaşlar zarar görmeden söndürüldüğü kaydedildi.

İl genelinde halihazırda devam eden örtü veya orman yangını olmadığına işaret edilen açıklamada, meydana gelen yangınların olumsuz hava koşullarında vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardığı belirtildi.

19-12/24/ana-manset-2-1577187215.jpg

ALEVLER İÇİN WHATSAPP UYARISI

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bugün, gece saatlerine kadar hava şartlarının olumsuz olacağı değerlendirildiğinden örtü ve orman yangını, ev yangını, soba zehirlenmesi, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Valimiz Seddar Yavuz tarafından Whatsapp'ta oluşturulan Afet Haberleşme Grubu'ndan anlık bilgi paylaşımı yapılmakta, verilen emir ve talimatlarla kısa sürede olaylara müdahale edilmektedir."

ORDU/ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN