Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'Milli Görüş' göndermesi: Tek şartı Saadet Partili olmaktır

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'Milli Görüş' göndermesi: Tek şartı Saadet Partili olmaktır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesi ve Milli Görüş'ün tanınan isimlerinden Osman Nuri Kabaktepe'nin AK Parti İl Başkanı yapılmasından sonra dikkat çeken bir açıklamada bulundu: Saadet Partisi'nin çizgisi Erbakan'ın çizgisidir. Bugün Milli Görüşçü olmanın tek ölçüsü Saadet Partili olmaktır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, isim vermeden AK Parti'yi 'Milli Görüşçülük' üzerinden eleştirdi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki sürpriz görüşme sonrası Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı saflarına katılacağı iddiaları dillendirilmeye başlanmıştı. Erdoğan daha sonra da Milli Görüş hareketinin tanınan isimlerinden Osman Nur Kabaktepe'yi AK Parti İstanbul İl Başkanı yapmıştı.

Ankara kulislerinde büyük ses getiren gelişmelere ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Asiltürk ile geçmişte beraber olduğum büyüğümdür. Bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de ittifak meselesinde, seçim ittifakı mı olur ya da geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Bizim bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapacağım. Bundan sonraki süreçte de bu görüşmeler devam edecek" demişti.

"PARTİ İÇİ ORGANLAR KARAR VERİR"

Dikkat çeken görüşmeye ilişkin Karamollaoğlu ise şunları söylemişti: "Parti iç meselelerini kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum. Bizim siyasi olarak bir araya geldiğimiz arkadaşlar temel ilkeleri özümsemiş insanlardır. Onun için partimizde inşallah böyle çatlaklar meydana gelmez. Bu konularda parti içi organlarında gündeme gelir karar verilir."

Yaşanan görüşme ve değerlendirme trafiğinden sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milli Gazete için bir yazı kaleme aldı. Yazıda Karamollaoğlu, Milli Görüş'ün eski lideri Necmettin Erbakan'ı vefatının 10. yılında rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek "Zaman ilerledikçe bir ilim, fikir, aksiyon ve devlet adamı olarak Erbakan'ın ufkunu, vizyonunu, azmini, mücadelesini ve asaletini çok daha iyi anlıyoruz. Geçen her gün, yaşanan her olay, tecrübe ettiğimiz her gelişme onun mücadelesini daha anlamlı ve daha önemli hale getiriyor. O, hayatı boyunca hakkın hakimiyeti için çalıştı. İyinin, doğrunun, güzelin, faydalının mücadelesini verdi. Küçük hesapların değil, büyük hedeflerin insanı oldu" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLMANIN TEK ÖLÇÜSÜ SAADET PARTİLİ OLMAKTIR"

Kulislerde "Saadet Partisi Cumhur ittifakına katılır mı?" soruları dillendirilirken Karamollaoğlu üstü kapalı bir şekilde AK Parti'yi şu sözlerle eleştirdi: "Partimiz; maddi ve manevi kalkınmanın, yerli ve milli duruşun, üreten bir ekonominin, birlik ve beraberliğin, adil bir düzenin tavizsiz savunucusu olmuştur. Bugün bu mücadelenin adı ve adresi Saadet Partisi'dir. Saadet Partisi'nin çizgisi Erbakan'ın çizgisidir. Bugün Milli Görüşçü olmanın tek ölçüsü Saadet Partili olmaktır. Erbakan, Milli Görüş'ün temel ilkelerini açık bir tarzda ortaya koymuş ama hiçbir zaman, hiç kimseyi ötekileştirmemiştir. İnancı, düşüncesi, partisi, yaşam tarzı ne olursa olsun herkesi bu ülkenin bir ferdi, bu vatanın bir zenginliği olarak görmüştür.

Siyasi rakiplerini düşman olarak görmemiş, onları ihanetle suçlamamıştır. Bu ülkeye hizmet etmek için herkesle görüşmüş, herkesle bir araya gelmiş, ülkenin istikbalini her daim kendi siyasi ikbalinin önünde tutmuştur. Bugün de Saadet Partisi aynı yaklaşımla hareket etmekte, 'hayra motor şerre fren olma' görevini hakkıyla yerine getirebilmenin mücadelesini vermektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asiltürk'le görüşmesi ve sonrasında Milli Görüş'ün önde gelen isimlerinden birisini İstanbul İl Başkanı yapması, AK Parti'nin Milli Görüş oylarını hedeflediği yorumlarına neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN