Algı Eke kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, boşandı mı, eşi kim?

Algı Eke kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, boşandı mı, eşi kim?

Algı Eke, dizileri ve filmlerinde yansıttığı başarısıyla sevilen oyuncular arasında yer alıyor. Algı Eke hayranları, kariyerini ve özel hayatını merak ediyor. Algı Eke'nin sevgilisi kim, boyu ve kilosu kaç, estetiği var mı gibi soruların yanıtları araştırılıyor. İşte, Algı Eke biyografisi...

Algı Eke, rol aldığı Galip Derviş Mazi Yarası, Kedi Özledi, Guruldayan Kalpler, Baba Ocağı, Nasipse Olur gibi yapımlar ve sahne aldığı tiyatro oyunlarıyla büyük beğeni topluyor. Oyunculuk mesleği hakkında konuştuğu bir röportajında mesleğini sevdiğini belirten Algı Eke, şunları ifade ediyor: "Oyunculuk serüveni her yeni oyuncu adayında olduğu gibi benim için de seçmelere girmemle başladı. Çok zor ve yıpratıcı bir süreç tabii ki. Kendini kanıtlamaya çalışmak için diğer adaylarla devamlı rekabet içerisinde olmak zor. Tabii bir de sürekli seçilen olma derdi içindesiniz. Kendinize olan azıcık güvenini her seçmede tekrar tekrar yılmadan toparlamak ve sürekli denemek zorundasınız. İlk seçmelerde o kadar heyecanlanıyordum ki ezberimi aklımda tutamıyordum, ezberi tutsam oyunu beceremiyordum. O kadar ret cevabı aldım ki anlatamam! Biliyorum çok enteresan bir hikâye değil, birçok oyuncunun başına gelen şeyler ama insanın kendi başına gelenler o anda sadece ona oluyormuş gibi hissettiriyor hep. Yani havlu attığım çok oldu ama devamlı deneyerek de buraya kadar geldim."

1-005.jpg

ALGI EKE'NİN HAYATI VE KARİYERİ

Algı Eke, 16 Eylül 1985 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Aslen Artvinli ve Gürcü asıllıdır.

Algı Eke, 2016 yılında ailesinden bahsettiği bir röportajda şunları anlatıyor:

"Tam anlamıyla bir çekirdek ailede büyüdüm. Annesiyle babası ayrı olan çocuklardanım. Annemi kaybedeli 2.5 yıl oldu. Süper bir çocukluğum olmadı. Çocuk olmayı çok sevemedim açıkçası. Sakin yapılı biri olduğumu sanırken son yıllarda daha tahammülsüz birine dönüştüm, daha hırçınlaştım sanki. Kafa olarak hep fırlamaydım, o hâlâ baki..."

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı, ardından eğitimine Berlin'de devam etme kararı alarak burada tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji okudu.

İlk oyunculuk deneyimini 2008 yılında rol aldığı Baba Ocağı dizisiyle yaşayan Algı Eke; Hayat Sevince Güzel, Ayrılsak da Beraberiz, Galip Derviş, Annem Uyurken, Keşanlı Ali Destanı, Dürüye'nin Güğümleri, Guruldayan Kalpler, Kedi Özledi, Mazi Yarası, Hizmetçiler gibi yapımlarda rol aldı.

2-004.jpg

ALGI EKE'NİN ÖZEL YAŞAMI

1985 yılında doğan Algı Eke, 2022 yılı itibarıyla 37 yaşında ve başak burcu.

Eke, 51 kilo ve 1.67 metre boyunda.

2017 yılında meslektaşı İnan Ulaş Torun ile evlenen Algı Eke, 2019 yılında boşandı.

estetiksiz.jpg
Algı Eke'nin eski estetiksiz hali

ALGI EKE'NİN ROL ALDIĞI FİLMLER

2009 – Mazi Yarası (Sevda)

2013 – Kedi Özledi (Kıymet Sönmez)

2015 – Guruldayan Kalpler (Vicdan)

2015 – Yok Artık! (Melis)

2016 – Kaygı (Hasret)

2016 – Kaçma Birader (Esma Tunçbilek)

2017 – Kayseri Aslanı: Çin İşi (Zehra)

2017 – Cingöz Recai (Hülya)

2020 – Nasipse Olur (Günfer)

ALGI EKE'NİN ROL ALDIĞI DİZİLER

2008 – Baba Ocağı (Kısmet Kılıçparlar )

2010 – Dürüye'nin Güğümleri (Hayriye Gülbayır)

2011 – Keşanlı Ali Destanı (Fehime)

2012 – Annem Uyurken (İclal Aycan)

2013-2014 – Galip Derviş (Hülya Uçar)

2015 – Ayrılsak da Beraberiz (Berna)

2016 – Hayat Sevince Güzel (Zarife Toprak)

2017 – İsimsizler (Dr. Elif Toprak)

2020 – Hizmetçiler (Atiye)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN