Cemal Enginyurt kimdir, hangi partili? Gazeteci Latif Şimşek'e saldıran Cemal Enginyurt hakkında bilgiler

Cemal Enginyurt kimdir, hangi partili? Gazeteci Latif Şimşek'e saldıran Cemal Enginyurt hakkında bilgiler

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, katıldığı bir TV programında gazeteci Latif Şimşek' saldırdı. Yaşanan gelişme sırasında yayın hemen kesilerek ve reklama giderken, Enginyurt'un korumasının Latif Şimşek'i darp ettiği görüntüler ortaya çıktı.

Demokrat Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, katıldığı bir canlı yayında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı. Tartışma birü süre sonra büyüdü ve Enginyurt, Şimşek'e saldırdı.

(DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u TV ekranlarında gazeteci Latif Şimşek’e saldırması sonrası yayın kesildi ve reklama gitti. O sırada Cemal Enginyurt'un korumasının Latif Şimşek'i darp ettiği öğrenildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cemal Enginyurt hakkında bilgiler merak edilmeye başlandı.

Cemal Enginyurt Latif Şimşek

Ne oldu?

Gazeteci Latif Şimşek, tutuklu olarak yargılanan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili görüşlerini söyledi ve konuşmasında herkesin verilen karar saygı duyacağını belirterek 'Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez.' ifadelerini kullandı.

Latif Şimşek'in bu ifadeleri üzerine DP'li Cemal Enginyurt “Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri” sözleriyle Şimşek'e tepki gösterdi. Bu tepkinin ardında ise bir anda ortalık karıştı.

Cemal Enginyurt Latif Şimşek

Program yayını sırasında Enginyurt, Şimşek'in üzerine yürürken yaşanan gerginlik üzerine canlı yayına ara verildi ve reklama gidildi. Yayına tekrar geçilmesinin sonrasında bir açıklama yapan program moderatörü Pınar Işık Ardor, reklam arasında Latif Şimşek'i Enginyurt'un korumasının darp ettiğini söyledi. Ardor, açıklamasının devamında ise konunun yargıya intikal ettirildiğini aktardı.

Cemal Enginyurt Latif Şimşek

Cemal Enginyurt kimdir, hangi partili?

9 Nisan 1965'te Ordu'nun Dedeli Köyünde dünyaya gelen Cemal Enginyurt, eğitimini burada tamamladı. Lisans eğitimi için Anadolu Üniversitesi İktisadi'ne geçiş yapan Enginyurt, burada İdari Bilimler Fakültesinin İktisat Bölümü'nü bitirdi ve mezun oldu.

1986'da Ordu Bizim Ocak temsilciliğini kurark başına geçen Cemal Enginyurt 12 Eylül darbesinden sonra ilk Ülkü Ocakları faaliyetini başlatırken 1991'de MHP İl sekreteri olarak başladığı parti yöneticiliğinden 1993 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi olarak devam etti. 1994'de MHP'den Ordu il başkanı seçilen Enginyurt, aynı yıl, yine MHP'den Ordu Belediye başkan adayı oldu.

Cemal Enginyurt

1997'de MHP Ordu İl başkanlığına yeniden seçilen ve 1999'da da MHP 1. sıra adayı şeklinde girdiği seçimde milletvekili seçilen Enginyurt, MHP'nin Ordu'da seçilmiş olan ilk milletvekili olarak görevine başladı.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyan Cemal Enginyur, seçimlerden başarısız sonuç aldı. 2018 genel seçimlerinde tekrar TBMM'ye giren Enginyurt, 18 Aralık 2020 tarihinde Gültekin Uysal tarafından davet edildi ve Ankara'da düzenlenen tören ile Demokrat Parti'nin bünyesine katıldı. Rozetini Gültekin Uysal'dan alan Cemal Enginyurt, partisinde teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığının görevini üstlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN