Cimilli İbo kimdir, kaç yaşında, nereli, gerçek adı nedir? İşte merak edilenler

Cimilli İbo kimdir, kaç yaşında, nereli, gerçek adı nedir? İşte merak edilenler

Asıl adı İbrahim Özer olan Cimilli İbo, esprili tarzıyla müzikseverlerin beğenisi topladı. Karadeniz müziğini icra eden ünlü şarkıcı, kariyerinde bir kez televizyon dizisinde rol aldı. Koronavirüs nedeniyle zarar gören böbrekleri alınarak organ nakli yapıldı. İşte, Cimili İbo biyografisi...

Karadeniz Bölgesi'nin tanının şarkıcılarından Cimilli İbo, verdiği bir röportajda, sanatçılara verilen değerin az olduğunu dile getirdi. En büyük şikayetinin korsan müzik olduğunu belirten Türk halk müziği şarkıcısı, 'Hasretim Hepinize' adlı albümünün kapağında yer verdiği, "Korsan kaset ve CD alanlara hakkımı helal etmiyorum" sözleriyle gündeme geldi.

CİMİLLİ İBO'NUN HASTALIĞI NE?

Eylül 2020'de yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve durumunun kötüleşmesiyle yoğun bakıma alınan Cimilli İbo lakaplı şarkıcı İbrahim Özer yapılan müdahalelerin ardından sağlığına kavuşmuştu. Hastalık nedeniyle böbreklerinde hasar oluşması nedeniyle böbrek nakli yapılmıştı.

28 Temmuz 2021 günü yeniden rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan Cimilli İbo, yoğun bakıma alındı. Böbrek yetmezliği şikayeti yaşayan deneyimli şarkıcının kanında aşırı enfeksiyona rastlandı.

Yoğun bakımda tedavisi devam eden şarkıcı için dostları yardım çağırısında bulundu.

İstanbul Başkent Üniversite Hastanesi'nde bulunan Cimilli İbo için 0+RH VE 0-RH trombosit kana ihtiyaç olduğu öğrenildi.

2021-07-28-150149.jpg

CİMİLLİ İBO'NUN HAYAT HİKAYESİ

12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Gerçek adı İbrahim Özer olan Cimilli İbo aslen Rize İkizdere Cimil köyündendir.

Çocukluğunda türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir'deki akrabalarının yanına gitti. Bu nedenle lisede okulu bıraktı.

Renkli kişiliği ile beğeni toplayan Cimilli İbo, 'İnadım İnat' adlı dizide rol alarak ilk kez kamera önü oyunculuk deneyimi yaşadı.

ÖZEL YAŞAMI

1972 doğumlu olan Cimilli İbo, 2021 yılı itibarıyla 49 yaşındadır.

Cimilli İbo 1.68 metre boyunda, 60 kilo ve boğa burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @ibo.cimilli kullanıcı adıyla yer almaktadır.

CİMİLLİ İBO ALBÜMLERİ

Sibelim
Cayır Cayır Yanayi
Kakara Kikiri
Şakacı
Oyna
Cimilli İbo ve Fıkralar
Konser Coşkusu
Hasretim Hepinize
Benida/Esma Hala
Sevdalı
Cimil'linin Düzüne
Ağla Yüreğim Ağla
Kemençe
Yalan Dünya Boş
Sallama Çayı

ibo-6675.jpg

CİMİL NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre cimilin anlamı, sarı ve killi toprak demektir. İbrahim Özer'in lakabı olan 'Cimilli İbo', doğduğu köy Cimil'den gelmektedir.

Katıldığı bir programda, doğmadan önce köylerinin yandığını ve neredeyse tüm evlerin kül olduğunu, sadece bir iki evin sağlam kaldığını, bu nedenle ailesinin Trabzon'a taşındığını ve orada doğduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN