Volkan Konak kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Volkan Konak kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

'Kuzeyin Oğlu' adlı müzik eğlence programıyla izleyenlerin beğenisini toplayan Volkan Konak, Karadeniz şarkılarının yanı sıra Karadeniz fıkraları ve hayatından çeşitli anıları esprili bir dille anlatıyor. Selma Konak ile evli olan ünlü şarkıcının üç çocuğu bulunuyor. İşte, Volkan Konak biyografisi...

Karadeniz etnik müziğiyle evrensel müziği harmanlayan Volkan Konak'ın 1993 yılında yaptığı bir bestesinin tüm dünya hakları, Kuzey Müzik Prodüksiyon ile Fransız prodüktör Alain Finet arasında yapılan sözleşmeyle Alain Finet tarafından satın alındı. 90'lı yıllarda müzik kariyerine başlayan başarılı şarkıcının geniş kitlelerce tanınması, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde babasını kaybetmesinin ardından 2003 yılında ablasının sözlerini yazdığı ve kendisinin bestelediği 'Cerrahpaşa' şarkısıyla oldu.

Bir konserinde vasiyeti hakkında konuşan Volkan Konak, "Siz sevenlerime vasiyetimdir ne olur beni gömmesinler, yaksınlar benim tüm bedenimi. Bir kutuya koyup Karadeniz'imin üstüne bir helikopter ile savursunlar tüm küllerimi özellikle Trabzon'umun üstüne" ifadelerini kullandı.

kuzeyin-oglu-volkan-konak-star-tv-canli-izle-14-mayis-2021-cuma-tek-parca-kuzeyin-oglu-volkan-konak-yeni-son-bolum-izle.jpg

VOLKAN KONAK'IN HAYATI

27 Şubat 1967 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinin Yeşilyurt köyünde dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise öğrenimini Maçka'da tamamladıktan sonra öğretmeninin desteğiyle 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na girdi. 1988 yılında konservatuvarı bitirip aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi'nde halk müziği üzerine yüksek lisans eğitimine başladı ve 1991 yılında eğitimini tamamladı.

Sanat ve müzik hayatına 1989 yılında Maçka yöresinde yaptığı derleme çalışmalarını topladığı 'Suların Horon Yeri' adlı müzik albümüyle başladı. Daha sonraları beste çalışmalarına başladı. Nazım Hikmet, Yaşar Miraç, Ömer Kayaoğlu, Sunay Akın gibi şairlerin eserlerini besteledi. Beste müziğinin içerisine etnik motifleri katarak müzik tarzını belirledi.

Karadeniz müziğini evrensel müzik formlarıyla buluşturarak özgün bir yapıda yeniden şekillendiren Volkan Konak, 1993 yılında 'Efulim' albümünü yayınladı.

VOLKAN KONAK'IN KARİYERİ

1994 yılında 'Gelir misin Benimle' adlı albümünü hazırladı. Askerlik görevinin ardından 1996 yılında 'Volkanik Parçalar' adlı dördüncü albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.

1998 yılında, sahibi olduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon firmasından 'Pedaliza' adlı albümü piyasaya çıktı.

Volkan Konak, çeşitli dönemlerde Gazeteciler Cemiyeti, çeşitli vakıf ve dernekler tarafından yılın sanatçısı seçildi.

2000 yılında, kızının adını verdiği 'Şimal Rüzgarı' adlı albümü dinleyicilerine ulaştı. 2003 yılında 'Maranda', 2006 yılında 'Mora' adlı albümlerini yayınladı. Mora albümünde yer alan ve ablası Nuran Bahçekapılı'nın sözlerini yazdığı 'Gardaş' adlı şarkıyı Kazım Koyuncu anısına besteledi.

Volkan Konak'ın besteci ve söz yazarlığının yanı sıra birçok şiiri de bulunuyor. Konserlerinde ve programlarında kendi hayatından esprili hikayeler anlatmasıyla bilinir.

83468165-2618776171712890-8464921704383346462-n.jpg
Sunay Akın, Şenol Güneş, Volkan Konak

CERRAHPAŞA ŞARKISINI BABASI İÇİN BESTELEDİ

İki yıl süren Çernobil araştırmasıyla bu facianın Türkiye ve de özellikle Karadeniz Bölgesi üzerindeki etkilerini derleyip belgelendirdi. Kanserden babası dahil birçok yakınını kaybeden ve bunun acısını devamlı içinde duyan Volkan Konak, sözlerini ablası Nuran Bahçekapılı'nın yazdığı 'Cerrahpaşa' adlı eserini babası için besteledi. Yıllardır Karadeniz Bölgesi'ndeki kanser vakalarının artışına dikkat çekmek için uğraşan ünlü şarkıcı, bölgeye Kanser Araştırma Hastanesi kurulması için girişimlerde bulundu.

2000'li yıllarda televizyon ekranlarında 'Kuzeyin Oğlu' adlı müzik eğlence programı hazırlayıp sundu. İlk kez Kanal 1'de yaptığı programı, 2009-2010 yıllarında Show TV, 2011-2012 yıllarında TNT, 2014 yılında Show TV, 2021 yılında Star TV'de ekranlara geldi.

2018 yılında 'Kuzeyin Oğlu' adını izinsiz kullandığı iddiasıyla Volkan Konak'a 70 bin liralık tazminat ve marka iptali davaları açan şair Hüseyin Öztürk'ü mahkeme haksız buldu. Davaya yanıt veren Volkan Konak'ın avukatı, "Davacı Hüseyin Öztürk'ün Karadeniz bölgesinde sıkça kullanılan bir tabir olan 'Kuzeyin Oğlu' adını, sırf şiirin başlığında kullandı diye bir telif hakkı bulunmamaktadır. Müvekkilime halk tarafından takılan bu lakap zamanla ad ve soyadı gibi kendisiyle bütünleşmiştir. Halk benimseyince müvekkilim bu ibarenin marka tescilini yaptırmıştır. 30 yıl sonra bu davanın açılması manidardır. Zaman aşımı nedeniyle davanın reddine karar verilsin" ifadelerini kullanmıştı.

ÖZEL YAŞAMI

1967 doğumlu olan Volkan Konak, 2021 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

1992 yılında Selma Konak ile evlendi. Çiftin, 'Şimal', 'Volkan' ve 'Derin' adlarında 3 çocuğu bulunuyor.

Volkan Konak 1.73 cm boyunda, 85 kilo ve balık burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @volkankonakofficial, Twitter'da @volkankonak, Facebook'ta @volkankonak, Youtube'da @volkankonak kullanıcı adıyla yer almaktadır.

konak1.jpg
Şimal Konak, Volkan Konak (oğlu), Derin Konak, Selma Konak, Volkan Konak

VOLKAN KONAK ALBÜMLERİ

1989 - Suların Horon Yeri
1993 - Efulim
1994 - Gelir misin Benimle
1996 - Volkanik Parçalar
1998 - Pedaliza
2000 - Şimal Rüzgarı
2003 - Maranda
2006 - Mora
2009 - Mimoza
2012 - Lifor
2015 - Manolya
2017 - Klasikler
2019 - Dalya

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN