Didem Şahin kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı

Didem Şahin kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı

Belgesel alanında önemli filmlere imza atan Didem Şahin, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümünde aldı. Yurt dışında bilgi birikimini artıran deneyimli yönetmen, çektiği belgesellerle yerli ve yabancı birçok ödülün sahibi oldu. İşte, Didem Şahin biyografisi...

2010-2013 yılları arasında Habertürk TV'de belgesel kuşağında yapımcı ve yönetmen olarak görev alan Didem Şahin, 48 yaşında hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gören Didem Şahin'in vefat haberini, İBB Medya İlişkileri Koordinatörü ve Basın Danışmanı Ceren Akdağ verdi.

Ceren Akdağ paylaşımında, "Didem Şahin dün gece yarısı hakkın rahmetine kavuştu. Tüm basın camiasının, sevenlerinin, hepimizin başı sağ olsun. Zaten melektin" ifadelerini kullandı.

Didem Şahin'in naaşı, Florya Basınköy Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Küçükçekmece Kanarya Mezarlığı'na defnedildi.

didem-sahin-kadin-yonetmen-is-kadini-kendi-isini-kuran-kadinlar-05.jpg

DİDEM ŞAHİN'İN HAYATI

1974 yılında Almanya'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünde tamamladı. Mezun olduktan sonra, İngiltere'ye giderek Birkbeck Üniversitesi'nde senaryo eğitimi aldı. Daha sonra British Council Bursu ile yüksek lisansını Belgesel Film Yapımı ve Yönetimi üzerine Londra'daki Brunel Üniversitesi'nde yaptı.

2007 yılında yapım, yönetim ve kameramanlığını üstlendiği ilk belgesel filmi olan 'Beyrut'a Gittiğimi Anneme Söylemeyin', 4. Uluslararası Bodrum Film Festivali'nde SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) tarafından En İyi Türk Belgesel Filmi seçildi. Ayrıca 2. Altın Salkım Kıbrıs Belgesel Film Festivali'nde, 'Profesyonel' kategoride övgüye değer bulundu. 44. Altın Portakal Film Festivali ve 15. Adana Altın Koza Film Festivali de dahil olmak üzere birçok film festivalinde gösterildi.

Didem Şahin, merkezi Londra'da bulunan One World Trust organizasyonu, Brunel Üniversitesi ve Eskimez Film tarafından desteklenen olan 'Lady Muhtar' belgeselini 2009 yılında tamamladı. Film, yurt içinde ve yurt dışındaki birçok festivalde gösterildi.

Berlin Film Festivali kapsamında düzenlenen 'Berlinale Talent Campus'ün 2010 yılı programına belgesel yönetmeni olarak seçilen Didem Şahin'in futbol & siyaset ilişkisini irdelediği 'Benim Ali Sami Yen'im' belgeseli, 1. Uluslararası Spor Filmleri Festivali TV kategorisinde 1. oldu ve Milano Uluslararası Spor Filmleri Festivali'nde gösterildi. Belgesel, 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali dahil birçok film festivalinde finalist oldu. 'Benim Ali Sami Yen'im', Habertürk TV'de iki bölüm halinde yayınlandı.

2022-01-29-180603.jpg

7 bölge, 14 bölüm olarak hazırlanan ekoloji konulu 'Son 7 Adım' belgeselinin, Borneo Yağmur Ormanları bölümünü pilot olarak çeken Didem Şahin ayrıca 2013 yılında 'No Sochi!' belgeselini Al Jazeera TV'ye çekti.

Uluslararası Al Jazeera Belgesel Film Festivali'ne yarışma filmi olarak seçilen belgesel, ulusal ve uluslararası birçok mecrada gösterildi. Kültür Bakanlığı tarafından yapım desteği alan iki projesi 'Milli Atlet: Gamze Bulut' ve Afrika'da çektiği 'Brikama' belgesellerini 2014 yılında tamamlayan Şahin'in en son 2015 yılında Batı Afrika'da çektiği 'Ebola'nın Gölgesinde' adlı belgeseli TRT World ve TRT Belgesel kanalında yayınlandı.

2010-2013 yılları arasında Habertürk TV'de belgesel kuşağında yapımcı ve yönetmen olarak görev yapan Didem Şahin, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Acı ve Tatlı' adlı belgeseliyle yarıştı.

Didem Şahin, 28 Ocak 2022 tarihinde kanser hastalığı nedeniyle İstanbul'da 48 yaşında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN