Haydar Dümen kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, neden vefat etti, hastalığı neydi?

Haydar Dümen kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, neden vefat etti, hastalığı neydi?

Ünlü psikiyatrist ve Posta Gazetesi köşe yazarı Haydar Dümen, 91 yaşında hayata veda etti. Haydar Dümen'in vefat haberini ve ölüm nedenini aynı gazeteden çalışma arkadaşı Mehmet Coşkundeniz duyurdu. Haydar Dümen koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Haydar Dümen, gazetedeki köşesinde vatandaşların cinsel sağlık sorularını yanıtlaması ile tanınan psikiyatrist ve seksoloji uzmanıydı. Posta Gazetesi Haydar Dümen Köşesi'ne gelen sorular nedeniyle sık sık 'Haydar Dümen gerçek mi, gelen soruları kendisi mi yazıyor, kurgu mu' sorularına maruz kaldı. Verdiği bir röportajda bu soruyu şöyle yanıtlıyor: "Benim böyle büyük bir yeteneğim, kaynağım olsaydı dünyanın en ses getiren senaryolarını yazan, en iyi kurgulu filmlerini çeken biri olurdum. Neden kendi kendime mektup yazıp mail atayım, deli miyim? Soru gelmiyor, yağıyor. Türkiye'nin her yerinden geliyor... Sorulardan Türk toplumunun cinsel ve sosyal konulardaki davranışlarını görüyorum, zaten gelen soruların kendisi mizah. Bir de üzerine mizah üretmeye gerek kalmıyor."

HAYDAR DÜMEN'İN HAYATI VE KARİYERİ

Türk psikiyatrist ve seksolog Haydar Dümen, 15 Haziran 1930 tarihinde Uşak'ın İkisaray köyünde dünyaya geldi.

Liseden 1948 yılında mezun olan Dümen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1955 yılında mezun olarak, 1958 yılında nöropsikiyatri uzmanı oldu.

25 yıl devlet hastanelerinde çalıştıktan sonra emekli olarak yazın çalışmalarına ağırlık verdi.

Haydar Dümen Türkiye'nin 'Güzin Abla' gibi en tanınmış dert dinleyen gazete köşe yazarıdır.

Özellikle cinsel yaşam konusundaki problemleri değişik bir mizah anlayışı ile kaleme alarak cevapladığı için geniş bir okuyucu kitlesine sahipti.

29 Mart 2010 tarihine İstanbul Cihangir'deki bürosu, silahlı bir saldırgan tarafından basılmış; ancak Dümen, tutukluk yapan silah ve korumaların müdahalesi sayesinde kurtulmuştur.

karga.jpg
Gerçek bir karga tutkunu olan Haydar Dümen'in evinde 6 kargası vardı.

HAYDAR DÜMEN'İN VEFATI

Gazeteci Mehmet Coşkundeniz, 10 Şubat 2022 Perşembe günü defnedilen Haydar Dümen'in vefat haberini sosyal medya platformu Twitter'da şu sözlerle duyurdu:

Gazetemiz Posta'nın yazarı, Haydar Dümen hocamızı Covid-19 nedeniyle kaybettik. Türkiye'nin en renkli doktoruydu. Sadece cinsellik konusundaki yazılarıyla değil; hayvan sevgisiyle de tanınırdı. Nur içinde yatsın...

HAYDAR DÜMEN'İN ÖZEL YAŞAMI

10 Şubat 2022 tarihinde yaşamını yitiren Haydar Dümen, 91 yaşındaydı.

Dümen, hayatı boyunca 23 kitap yazdı.

Ünlü yazarın 1955 yılında evlendiği ilk eşiyle boşanma davası 35 yıl sürdü.

Ayrı yaşayan çiftler için getirilen yasa değişikliği sayesinde ancak 1990 yılında boşanabildi.

Haydar Dümen, 1993 yılında kendisinden 32 yaş genç olan Gül Dümen ile evlendi. Çiftin Çağla isminde bir çocukları var.

Dümen ailesi üç katlı evlerinde, 4 karga, 4 köpek, 12 tavuk, 2 kaz ve ördekleriyle iç içe bir yaşam benimsedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN