Haydar Dümen'in hayatı kolay geçmedi... Silahlı saldırıya bile uğradı

Haydar Dümen'in hayatı kolay geçmedi... Silahlı saldırıya bile uğradı

Hayatını kaybeden ünlü psikiyatrist Haydar Dümen, Türkiye'nin konuşmaktan çekindiği cinsellik konusu üzerine yaptığı yorumlarla adını duyurmuştu. Ölümünün ardından Haydar Dümen hakkında bilinmeyenler ortaya çıktı.

Nice evlilikleri kurtaran, en çok merak edilen konulara değinen ve kimsenin konuşmaya cesaret edemediği ayrıntılara değinen Psikiyatr, seksolog Haydar Dümen, koronavirüs nedeniyle 91 yaşında hayata veda etti. Türkiye'de cinselliği tabu olmaktan çıkaran Düman'in hayatında bilinmeyenler...

HAYDAR DÜMEN’İN 91 YILLIK HAYATININ BİLİNMEYENLERİ

Haydar Dümen 1931 yılında Yunan işgalinden henüz 8 gün önce kurtulan Uşak'ın İkisaray köyünde dünyaya gözlerini açtı.

O yıllarda yaşadığı zorlukları verdiği bir röportajda şöyle anlattı:

"Doğar doğmaz beni pireler sarmış, ertesi gün babam beni görünce başka bir eve taşınmışız. Ama hayatım boyunca o pireler gibi kanımı emenler eksik olmadı."

BAŞKASININ EVİNDE YAŞADI

Haydar Dümen'in eğitim hayatı da öyle kolay geçmedi. Yaşadığı köyde okul olmadığı için dördüncü sınıfa kadar ailesinden ayrı başka bir köyde yaşama macerasını da şu sözlerle anlatmıştı:

Başkasının evinde kalıyorum, nazlanamıyorum içim daralıyordu. Ama çareyi buldum. Kaldığım evin yaşıtım olan kızına aşık oldum. İlk aşk! Keyifliydi artık hayat. Böylece bunalıma girdiğim zaman, bir sonraki kapıdan kurtuluş yolu aramayı öğrendim.

KÖY ÇOCUKLARINA İLHAM VERDİ

Orta okula geçtiğinde ise Uşak'a öküz arabasıyla gitmek zorundan kalan Haydar Dümen, dayısının doktor ol ısrarları üzerine 1948 yılında İstanbul Üniversitesi, Tıp Fakültesi'ne girerek, sadece kendi eğitim hayatını değil, köydeki diğer çocukların eğitim hayatını da taçlandırdı.

O tıp fakültesini bitirene kadar köydeki hiçbir çocuk okumadı. Ancak Haydar Dümen mezun olunca 'Demek ki oluyormuş' diyerek köy çocukları okul yoluna koyuldu.

Belki de Türkiye'nin en ilginç soruları ona soruldu. Hepsine de titizlikle, bazen de muzipçe yanıt verdi. Bu okurlar için ilkti. Ancak şöhreti tuhaf sorularla başladı.

Haydar Dümen, o dönemi şöyle anlattı:

3.5 yıl Erzurum numune hastanesinde çalıştım. Beni besleyen, bugüne getiren orada çalışmam oldu. Dünyada eşi benzeri olmayan hastalar, akıl almaz sorular geliyordu. Mutlaka cinsellik bir yere takılıyor. Hayat mecmuasında birkaç soruyla başlayan serüven, çuvallarla gelen mektuplara dönüştü.

HERKES ÇEKİNİYORDU, O KONUŞTU

Herkesin konuşmaya çekindiği cinsellik konusundaki yazıları nedeniyle yaşadığı popülerlik, 2010 yılında saldırıya uğramasına da neden oldu.

Bunca popülerliğin ve bunların getirdiği tehlikelerin yanında, bir eş, bir baba ve çok sevdiği kargalar ve köpekleriyle mütevazı bir hayat sürdü.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

Haydar Dümen, 2010 yılında Cihangir'deki ofisinde silahlı saldırıya uğradı. Dümen'in şoförü, bulduğu bir sopayla başına vurarak saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırganın silahının tutukluk yapması da Haydar Dümen'in yara almadan saldırıdan kurtulmasını sağladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN