Gönül Yazar kimdir, kaç yaşında, nereli, kaç kez evlendi? İşte hayat hikayesi

Gönül Yazar kimdir, kaç yaşında, nereli, kaç kez evlendi? İşte hayat hikayesi

Baba tarafından Erzincanlı, anne tarafından Yugoslav göçmeni olan Gönül Yazar, çocukluğunu İzmir'de geçirdi. 1954 yılında başladığı sanat hayatında onlarca sinema filminde rol aldı, yüzlerce albüm ve şarkı yazdı ve söyledi. Özel yaşamıyla da gündeme gelen ünlü sanatçı, yedi kez evlendi. İşte, Gönül Yazar biyografisi...

Verdiği bir röportajda, Ajda Pekkan'a hocalık yaptığını dile getiren Gönül Yazar, solisti olduğu Zeki Müren'in kendisini iki kez mekandan kovdurduğunu söyledi. Zeki Müren'i çok sevdiğini belirten deneyimli şarkıcı, "Beni her gittiği yere çanta gibi götürürdü, bana 'Cikcik Kuşum' diye seslenirdi. Başka kimse geçmesin diye geçtiği köprüleri arkasından yakan bir adamdı. Fakat ne olursa olsun, beyefendi doğdu, beyefendi öldü. Bunu da kimse inkar edemez" sözlerini kullandı.

gonul-yazar-zeki-muren.jpg
Zeki Müren ve Gönül Yazar

GÖNÜL YAZAR GÖZÜNÜ MÜ KAYBETTİ, GÖZÜNE NE OLDU?

2022 Mayıs ayında Gönül Yazar'ın geçirdiği kaza sonucu sol gözünü kaybettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Yazar, dedikoduların ardından sağlık durumuyla alakalı Instagram hesabından açıklama yaptı.

Evinde düştüğünü ifade eden ünlü sanatçı, geçirdiği operasyonların ardından gözünün zamanla iyileştiğini dile getirdi.

Gönül Yazar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili arkadaşlarım, dostlarım ve sevenlerim... 21 Kasım gecesi saat 03:00’te küçük pati Gizmo ile lavaboya gidiyorduk. Yerdeki halı kaydı ve ben maalesef duvarın sivri kısmına çarptım. Ertesi gün gözüm mosmor uyandım. 15 gün sonra morluğu geçti. 'Kurtuldum' dedim. Fakat maalesef ki düşündüğüm gibi değilmiş. Çarptığım gözümün zamanla bulanık görmeye başladığını fark ettik.

gonul-yazar-kor-mu-oldu.jpg

Öbür kasım ayına kadar bu şekilde dolaştım. Geçtiğimiz mart ayında hastaneye gittik. Bir sürü ışıklı makineye girdim, çıktım. 'Akıllı 3 lensle tedavinizi yaparız' dediler. 'Bir düşünelim' dedik. Hastaneden aldığımız kağıtlarla eve döndük. 22 Mart'ta ameliyata karar verdik. Doktorum 3 lensin biri önde, biri ortada, biri arkada olacağını söyledi. 'Peki' dedik, ameliyata girdim. 1 saat sürdü. Hiç canım acımadı. Konuşa konuşa, sohbet ede ede yaptılar.

Bant takıldıktan sonra eve dönüp, istirahat ettim. Ertesi gün gittim, bandı çıkardılar. Heyecanla gözümü açtım. Ben Yeşilçam filmindeki gibi, 'Görüyorum!' diye bağırdım, inanamadım. Pırıl pırıl görüyordum. Ötekine de doktorum, 'Gelmişken bunu da aradan çıkaralım, herkes yaptırıyor' dedi. 'Peki' dedim. Aynı 3 lensi ona da uyguladılar. Eve yolladılar. 15 gün gözlerime 3 ayrı damla uyguladık. Yeniden doğdum, sevgilerimle..."

Öte yandan Gönül Yazar, 26 Temmuz 2021 günü evinde geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu kaburgalarını kırmıştı. Ardından hastaneye kaldırılan Yazar'ın tedavisinin sürdüğü öğrenilmişti. Usta sanatçının son sağlık durumuyla ilgili bilgiyse sosyal medya hesabından paylaşılmıştı.

zeki-muren-esi-kim-sevgilisi-var-mi.jpg
Gönül Yazar

GÖNÜL YAZAR'IN HAYATI

12 Ağustos 1936 tarihinde İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya geldi. Gönül Yazar, baba tarafından aslen Erzincanlıdır, anne tarafından Yugoslav göçmenidir. 'Belma' ve 'Belkıs' adlarında iki kardeşi vardır. Gönül Yazar'ın gerçek adı Mürşide Gönül Özyeğiner'dir.

İlkokul yıllarından itibaren müziğe ilgi duymaya başladı. Ortaokula başladığı yıllarda Türk Musikisi Cemiyeti'nde Mehmet Kasabalı'dan müzik dersleri aldı.

Sanat hayatına 1952 yılında 15 yaşındayken girdiği Ege Ses Kraliçesi Yarışması'nda birinci seçilerek başladı. Aynı yıl sahne soyadını aldığı Necdet Yazar ile evlenerek Ankara Radyosu imtihanlarına girdi ve 60 kişi arasından Sevim Deran ve Nermin Demirçay ile birlikte kabul edildi.

Fahri Kopuz, Suphi Ziya Özbekkan, Melahat Pars gibi hocalardan 1 yıl ders aldı. Radyoda söylediği şarkılarla adını geniş kitlelere duyurdu.

1954 yılında Ankara Radyosu'ndan İstanbul sahnelerine geçti. 1958 yapımı 'Günah Yolcuları' filminden itibaren birçok filmde şarkılar seslendirdi.

1962 yılında yayınladığı 'Aman Aman Gül Pembe / Kalemi Al Eline' 78'lik plağı ilk albümü oldu. İlk 45'lik plağı ise 1965 yılında yayınladığı 'Maksadım Sana Naz Yapmak / Gönül Yazar Diyorlar' oldu.

gonul-yazar-yildiz-tilbe.jpg
Yıldız Tilbe ve Gönül Yazar

Yönetmenliğini Hulki Saner'in yaptığı, başrolünü Göksel Arsoy ile paylaştığı 'Taş Bebek' filminin ardından 'Taş Bebek' lakabıyla anıldı. İlk filminin ardından başrollerini devrin en ünlü aktörleriyle paylaştığı birçok filmde rol aldı.

Karaca Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Papazlar Trafiği' adlı bir İngiliz piyesinde Gülriz Sururi ve Adile Naşit ile birlikte rol aldı. Alaturka sahne sanatçısı olan Gönül Yazar, okuduğu pop müzik tarzdaki plaklarıyla ve programlarıyla da ilgi gördü.

Yaşar Güvenir'in 'Sensiz Saadet Neymiş' adlı bestesini seslendirdiği 45'liği kendisine 'Altın Plak' kazandırdı.

Gönül Yazar, 18 Ocak 2020 tarihinde nostaljik 'Aile Gazinosu' konseptiyle gerçekleşen etkinlikte sahnede Gülden Karaböcek, Seyyal Taner, Semiha Yankı, Ersan Erdura, İskender Doğan, Rana Alagöz gibi isimlerle şarkı söyledi.

gonul-yazarin-cocugu-var-mi-kizi-kim.jpg
Yasemin Simavi (kızı) ve Gönül Yazar

ÖZEL YAŞAMI

1936 doğumlu olan Gönül Yazar, 2022 yılı itibarıyla 86 yaşındadır.

Gönül Yazar 1.59 metre boyunda, 71 kilo ve aslan burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @gonulyzr35official kullanıcı adıyla yer almaktadır.

GÖNÜL YAZAR KAÇ KEZ EVLENDİ?

Birinci evliliğini 1952 yılında 15 yaşında iken mahkeme kararıyla yaşını büyüterek kendisinden 14 yaş büyük Necdet Yazar ile yaptı. İki yıl sonra ayrıldı.

İkinci evliliğini 1956 yılında, kendisinden 27 yaş büyük Bedii Çapa ile yaptı.

Üçüncü evliliğini 1963 yılında Özden Çelik ile yaptı.

Dördüncü evliliğini 1964 yılında futbolcu Metin Oktay ile yaptı.

1968 yılında Erol Simavi ile olan birlikteliğinden, 1970 yılında 'Yasemin' adında bir kızı oldu.

Beşinci evliliğini 1972 yılında iş insanı Ercan Akın ile yaptı.

Altıncı evliliğini 1979 yılında Sinan Birsel ile yaptı. Bir yıl sonra ayrıldı.

Yedinci evliliğini 1997 yılında Fahrettin Akçınar ile yaptı. Yedi ay sonra ayrıldı.

gonul-yazar-metin-oktay.jpg
Gönül Yazar ve Metin Oktay

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN