Kibariye kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Kibariye kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Aslen Roman olan Kibariye, pamuk ve tütün toplayıcılığı yaparak geçinen 9 kardeşli bir ailenin üyesi olarak 1960 yılında dünyaya geldi. Doğduğunda annesi ile babası resmen evli olmadığı için nüfusa kaydı 1961 yılında yapıldı. Ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle okula gidemedi. İşte, Kibariye biyografisi...

Kibariye verdiği bir röportajda, Seda Sayan ile olan yakın dostluğunun gençlik yıllarında aynı evi paylaşmaları olduğunu söyledi. İmza atmayı dahi Seda Sayan'dan öğrendiğini dile getiren Kibariye, "30 sene geçirdim. Bana yardım ediyordu. Allah razı olsun. Yemeğimi yapardı. 'Hadi Kiboş'um uyuyalım. Yarın sesin çıkmaz' derdi. Yoğurt yedirip yatırırdı. Kendisi evi toplayıp, bulaşıkları yıkayıp... Aynı karyolada sarılıp yatıyorduk. Paramı vermediler. Onun mücadelesini Seda verdi. 'Bu kız burada saatlerce şarkı söylüyor. Gırtlağı kıpkırmızı' dedi. Paramı aldı" diye konuştu.

1220892.jpg
Kibariye ve Seda Sayan

KİBARİYE'NİN HAYAT HİKAYESİ

10 Ağustos 1960 tarihinde Manisa'nın Akhisar ilçesi Kapaklı köyünde dünyaya geldi. Kibariye'nin gerçek adı Bahriye Tokmak'tır. Roman kökenli olan Kibariye, ailesinin geçim sıkıntısı yaşaması nedeniyle okula gitme imkanı olmadı ve Akhisar'da genç yaşta bir gazinoda sahne alarak şarkıcılık kariyerine başladı.

80'li yıllarda İzmir'deki mekanlarda sahne alan şarkıcı, o dönemlerde İzmir Fuarı'na gelen sanatçıların dikkatini çekmeyi başardı. Kibariye'yi izleyen Muzaffer Özpınar'ın, dönemin ünlü gazinosu Stardust'ın sahibi Turgut Akyüz'e anlatmasıyla ünlü ismin müzik yolculuğu İzmir'den İstanbul'a taşındı.

Güçlü sesiyle beğeni toplayan şarkıcı, medyanın da ilgisiyle 1981 yılında TRT'den yılbaşı gecesi için teklif aldı.

1982 yılında sinema filminde rol alan ünlü isim, özellikle 'Kim Bilir' isimli şarkısıyla büyük bir çıkış yakaladı.

Televizyonda 'Eğlen Coş İşte Kiboş' ve 'Kibariye Show' gibi eğlence programları yaptı. Fox TV'de 'Ben Söylerim' isimli yarışma programında Serdar Ortaç ile beraber jüri üyeliği yaptı. 'Oryantal Star' adlı yarışma programının da jüri üyeleri arasında yer aldı. 'Hababam Sınıfı Üç Buçuk', 'Hayatım Roman', 'Şen Sulukule' gibi sinema filmlerinde de rol aldı.

Kibariye'nin ünlü şarkıları arasında ise 'Hap Koydum', 'Gidemem', 'Tepecikli', 'Annem', 'İlle de Roman Olsun' ve 'Kim Bilir' bulunuyor.

ÖZEL YAŞAMI

1960 doğumlu olan Kibariye, 2021 yılı itibarıyla 61 yaşındadır.

1979-1999 yılları arasında taksi şoförü Tunay Ürek ile evli kaldı. Evliliğe tepki gösteren annesi Makbule Tokmak, "Şofeer şofer" sözleriyle uzun süre magazin gündemini meşgul etti. 1999 yılında iş insanı Ali Küçükbalçık ile evlendi. Son evliliğinden 'Birgül' (d.2000) adından kızı dünyaya geldi.

Kibariye 1.54 metre boyunda, 65 kilo ve balık burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @kibariyem, Twitter'da @kibariyem, Facebook'ta @kibariyemm kullanıcı adıyla yer almaktadır.

1324963.jpg
Ali Küçükbalçık, Birgül Burak, Kibariye

KİBARİYE'NİN EŞİ ALİ KÜÇÜKBALÇIK KİMDİR?

1981 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Turizm ve yeme-içme sektöründe faaliyet gösteriyor. Kibariye, eşi Ali Küçükbalçık ile 1999 senesinde nikah masasına oturdu. Ali Küçükbalçık'ın, kendisinden 20 yaş büyük olan ünlü şarkıcı ile evlenmesi o dönem magazin gündemini uzun süre meşgul etti. Çiftin, 'Birgül' adında bir kızları bulunuyor.

KİBARİYE'NİN KIZI BİRGÜL KÜÇÜKBALÇIK KİMDİR?

2000 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Birgül Küçükbalçık, 18 yaşından önce erkek arkadaşıyla olan beraberliğine annesinin ve babasının karşı çıkmasıyla gündeme geldi. Olaylar nedeniyle ailelerin ciddi sorunlar yaşadığı biliniyor. Birgül Küçükbalçık reşit olduktan sonra ise ailelerin uzlaşmasının ardından 2019 yılında Bülent Burak ile dünyaevine girdi. Birgül Küçükbalçık, 2020'de 'Aras' adlı erkek çocuk dünyaya getirdi.

KİBARİYE'NİN ANNESİ MAKBULE TOKMAK KİMDİR?

Kibariye'nin ilk eşi Tunay Ürek, 2019 yılında hayatını kaybetti. Uzun yıllar akciğer kanseriyle mücadele eden Ürek'in yaşadığı hastalık nedeniyle son günlerinde aşırı kilo kaybettiği ve gördüğü kemoterapi tedavisine de karşılık veremediği öğrenildi. Çevresi, 20 yıl evli kaldığı eski eşi Kibariye'nin ölüm haberiyle yasa büründüğünü açıkladı.

Tunay Ürek'i tüm Türkiye, Kibariye'nin annesi Makbule Tokmak sayesinde tanımıştı. Kibariye'nin zirveye tırmandığı yıllarda eşinin ona ihanet ettiğine dair iddialar üzerine ekranlara çıkan Makbule Hanım, "Şofeer şofer" diyerek kızgınlığını dile getirmişti.

s-e3ecdbac0b130dad390924e6268333c873404b83.jpg
Makbule Tokmak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN