Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte merak edilen hayatı

Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte merak edilen hayatı

1996'da İspanyolca yayınladığı albümle Meksika'da bir süre ünlenen Serdar Ortaç, 1999 yılında askerlik görevini yerine getirmemek için Meksika vatandaşı oldu. Buna karşın 10 yıla kadar hapisle yargılandı ve 54 gün Mamak Askeri Cezaevi'nde hapis yattı. İşte, Serdar Ortaç biyografisi...

Serdar Ortaç; şarkıları, kumar alışkanlığı ve politik çıkışlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Kuzey Kıbrıs'a sık sık kumar oynamaya giden ünlü şarkıcı, katıldığı bir televizyon programında kumardan dolayı çok para kaybettiğini ve artık eskisi kadar kumar oynamaktan kaçındığını söyledi. 2014 yılında evlendiği Litvanya asıllı manken Chloe Loughnan ile 2019 yılında boşandı.

SERDAR ORTAÇ'IN BEŞİKTAŞ SÖZLERİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

Serdar Ortaç, Adana'da sahne aldığı mekanda, 3-0'dan dönüş yapan Adana Demirsporluları kutlarken argo ifadeler kullanıp, el hareketleri yaptı.

Şarkısını kesip, "Masalardan ışıkları gösteriyorlar telefondan. Adana Demirspor... Adana Demirspor bu hafta ağzına s...tı helal olsun Adana. O yüzden söylüyoruz. O yüzden zıplıyoruz" ifadelerini kullanan ünlü şarkıcını el hareketi gözlerden kaçmadı.

Gelen tepkilerin ardından bir video yayınlayan Serdar Ortaç, sözleri ve hareketinden dolayı siyah-beyazlı camiadan özür diledi.

bqqg1bgigaau5jl-002.jpg
Serdar Ortaç

SERDAR ORTAÇ'IN HAYAT HİKAYESİ

16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

İlkokulu Kocamustafapasa'da, ortaokul ve lise eğitimini Suadiye Lisesi ve Haydarpaşa Meslek Lisesi'nde torna-tesviye bölümünde bitirdi. Lisans eğitimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünde başladı fakat tahsilini tamamlamadan okuldan ayrıldı.

1993 yılında İstanbul'da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı.

Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından kendi şarkılarını seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı.

1994 yılında 'Aşk İçin-Karabiberim' adlı ilk albümle müzik kariyerine başladı.

İSPANYOLCA ALBÜM YAPTI

1996 yılında ikinci albümü olan 'Yaz Yağmuru'nu piyasaya sürdü. Bu albümü İspanyolca seslendirerek Meksika'da yayınladı.

Albümün açılış parçası olan 'Ben Adam Olmam'ın İspanyolca versiyonu 'Loco Para Amar', Meksika radyolarında çalındı.

Üçüncü albümü olan 'Gecelerin Adamı', 1998'de piyasaya çıktı. Dördüncü albüm çalışması 'Bilsem ki', 2000 yılında müzikseverlerle buluştu. Beşinci albümü, 2002'de 'Okyanus' oldu. Altıncı albümü olan 'Beni Unut-Çakra', 2004 senesinde satışa sunuldu.

2001 yılında Sibel Can'ın seslendirdiği, sözleri ve bestesi Serdar Ortaç'a ait olan 'Padişah' şarkısı, yılın en sevilen parçası oldu. Bu bestesi ile 'Milliyet Yılın Şarkısı' ödülünü aldı.

2005'in ilk haftasında 'Bu Şarkılar Kimin İçin' adlı Mavi Ağaç Yayıncılık'tan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına çıkan Serdar Ortaç, aynı yıl 'Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde hem 'En Çok Albüm Satan Sanatçı', hem de 'En İyi Pop Erkek Sanatçı' kategorilerinde iki ödüle birden layık görüldü.

'Beste Fabrikası' olarak anılan Serdar Ortaç, yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce konser verdi. Şarkıları her zaman en popüler şarkılar arasında yer aldı.

a-783687-1592496814-9587-jpeg-002.jpg
Serdar Ortaç

ASKERLİKTEN KAÇTIĞI GEREKÇESİYLE HAPİS YATTI

Serdar Ortaç, 1999 yılında askerlik görevini yerine getirmemek için hile yaptığı iddiasıyla 10 yıla kadar ağır hapisle yargılandı ve 54 gün Mamak Askeri Cezaevi'nde hapis yattı.

Eğlence hayatıyla ünlü olan Serdar Ortaç; Banu Öztürk, Selin Toktay, Müge gibi birçok isimle birlikte oldu.

Kral TV Müzik Ödülleri töreninde, Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) gecesinde Ahmet Kaya'ya sergilediği tutum nedeniyle Serdar Ortaç'ı yumruklayarak iki dişini kıran müzisyen Cafer Arat, kasten yaralama ve tehdit suçlarından toplam 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SERDAR ORTAÇ'IN POLİTİK ÇIKIŞLARI

Serdar Ortaç, bir röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin icraatlarını beğendiğini söyleyerek "Türk Liramızı bile kıymetli hale getirdiler" sözleri nedeniyle sosyal medyada tepki aldı.

Sanatçının, Magazin Gazetecileri Derneği'nin 10 Şubat 1999'da düzenlediği 'Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması' ödül töreninde Ahmet Kaya'nın linç edilmesi ve ülkeyi terk etmeye zorlanması olayı nedeniyle çok pişman olduğunu söyleyerek yaptığı çıkış da çok konuşuldu.

Serdar Ortaç, "O sahnede olmaktan pişmanım. O grubun içinde o anı yaşamaktan pişmanım. Allah benim belamı versin o gün orada olduğum için… Herkes diyor ki, ‘çatal attın’. Hiçbir şey atmadım. Orada marş oku dediler. Binlerce kez özür diliyorum bütün Ahmet Kaya hayranlarından. En büyük pişmanlıklarımdan biridir rahmetlinin bu yaşadıklarına alet olmak. Allah benim belamı versin..." dedi.

Serdar Ortaç, 2020'deki Azerbaycan Ermenistan çatışmasında imkanı olsa Azerbaycan ordusuna katılacağını açıklayarak dikkat çekti. Ünlü şarkıcının adı Ermenistan'ın açıkladığı öldürülen Azerbaycan askerleri listesine yanlışlıkla konuldu.

serdar-1.jpgChloe Loughnan ve Serdar Ortaç

ÖZEL YAŞAMI

1970 doğumlu olan Serdar Ortaç, 2021 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

2014-2019 yılları arasında Litvanyalı manken Chloe Loughnan ile evli kaldı.

Serdar Ortaç 1.67 metre boyunda, 60 kilo ve kova burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @serdarsortac, Twitter'da @Serdarortacs, Facebook'ta @serdarortac.net kullanıcı adıyla yer almaktadır.

SERDAR ORTAÇ ALBÜMLERİ

1994 - Aşk İçin
1996 - Yaz Yağmuru
1998 - Gecelerin Adamı
1999 - Bilsem ki
2000 - Asrın Hatası
2002 - Okyanus
2004 - Çakra
2006 - Mesafe
2008 - Nefes
2010 - Kara Kedi
2012 - Ray
2014 - Bana Göre Aşk
2015 - Çek Elini Kalbimden
2015 - Serdar Bizi Diskoya Götür
2016 - Gıybet
2017 - Cımbız

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN