Merve Terim Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim, ne iş yapıyor? İşte merak edilenler

Merve Terim Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim, ne iş yapıyor? İşte merak edilenler

Yurt dışında psikoloji eğitimi aldıktan sonra İstanbul'da çeşitli kurumlarda psikolog olarak çalışan Fatih Terim'in kızı Merve Terim, Woodsview Anaokulu'nda müdürlük yaptı. 2011 yılında iş insanı Ahmet Baran Çetin ile dünyaevine girdi. Bir çocuğu olan çift, bir çocuğunu ise anne karnında kaybetti. İşte, Merve Terim biyografisi...

ABD'de psikoloji eğitimi aldığı dönemde üniversitede profesör asistanlığı yapan Merve Terim Çetin, Türkiye'ye döndükten sonra Acıbadem Hastanesi ve PEDAM'da psikologluk yaptı. Verdiği bir röportajda, koronavirüs salgınının çocuklara olan etkisi konusunda, "Bu süreçte çocukları bilgilendirmeli. Bilgiyi onlara süzerek sunmalıyız. Ne çok korkutucu olmalı, ne de 'Korkacak bir şey yok' tutumuna girmeliyiz. 'Çocuktur, anlamaz' demek yerine onun da bir birey olduğunu kabul ederek konuşmalıyız" diye konuştu.

Merve Terim Çetin'in mesleği psikolog olarak biliniyor.

merve-terimin-esi-kim.jpg
Merve Terim Çetin, Ahmet Baran Çetin, Yaman Çetin

MERVE TERİM ÇETİN BEBEĞİNİ KAYBETTİ

2014 yılında 'Yaman' adında bir erkek çocuk dünyaya getiren Merve Terim, 2021 yılının Ekim ayında hamile olduğu ikinci çocuğunu kaybettiğini açıkladı. "Ben en çok anne olmayı sevdim" diyen deneyimli psikolog, zorlu bir hamilelik geçireceğini ve risklerinin olduğunu kabul etmişti.

Hamileliğiyle ilgili risklerin olduğunu da belirten Merve Terim Çetin, bebeğini kaybettiğini, "Sesim, soluğum, sevincim, heyecanım kesildi. Bu hayatta en çok anne olmayı sevdim diyerek başladığım hikayenin sonu maalesef güzel bitmedi" sözleriyle sosyal medyadan takipçileriyle paylaştı.

ERKEN DOĞUM YAPMIŞTI

Merve Terim Çetin, ilk hamileliğini yaşadığı dönemde kardeşi Buse Terim'in düğün günü hastaneye kaldırılmıştı. Erken doğum riski nedeniyle hastaneye götürülen ünlü isim, sezaryen doğum ile 6,5 aylıkken doğum yapmıştı.

Üzücü haberi alan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim de dördüncü kez dede olmaya hazırlanıyordu. Deneyimli teknik adamın; 'Naz', 'Nil' ve 'Yaman' adlarında 3 torunu bulunuyor.

merve-terimin-cocugu-var-mi-adi-ne.jpg
Ahmet Baran Çetin, Merve Terim Çetin, Yaman Çetin

MERVE TERİM ÇETİN'İN HAYAT HİKAYESİ

22 Mart 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Merve Terim aslen Adanalıdır. Eski Galatasaray futbolcusu ve teknik direktör Fatih Terim'in kızıdır.

İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da okudu. Lisans eğitimini ABD'de Duke Üniversitesi Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinde tamamladı. Yüksek lisansını New York Üniversitesi'nde çocuk psikolojisi üzerine yaptı.

Bir çocuk psikiyatristinin yanında staj yaparken, üniversitedeki çocuk psikolojisi dersinde de profesör asistanlığı görevinde bulundu.

2010 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Psikiyatrik Eğitim Danışma Araştırma ve Merkezi'nde (PEDAM) uzman psikolog olarak çalıştı. 1 yıl sonra Acıbadem Hastanesi'nde çalışma hayatını sürdürdü.

2013-2014 yıllarında İstanbul'da faaliyet gösteren Woodsview Anaokulu'nda müdür ve psikolog olarak görev aldı.

fatih-terimin-kizi-merve-terim-kimdir.jpg
Merve Terim Çetin, Fatih Terim, Buse Terim Bahçekapılı

ÖZEL YAŞAMI

1984 doğumlu olan Merve Terim Çetin, 2022 yılı itibarıyla 38 yaşındadır.

2011 yılında iş insanı Ahmet Baran Çetin ile evlendi. Çiftin 'Yaman' (d.2014) adında bir oğlu bulunuyor.

Merve Çetin Terim 1.58 metre boyunda, 71 kilo ve koç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @merveterimcetin kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN