Nur Sürer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, eşi ve oğlu kim?

Nur Sürer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, eşi ve oğlu kim?

Camdaki Kız dizisinde Feride İpekoğlu karakterine hayat veren Nur Sürer'in yaşam öyküsü araştırılıyor. Nur Sürer'in çocuğu var mı, kiminle evli gibi sorular, ünlü oyuncunun özel hayatını merak edenlerin gündeminde. İşte, Nur Sürer biyografisi...

Nur Sürer, kırk iki senelik meslek hayatına dair konuştuğu bir röportajında, kendisine dair bilinmeyenleri paylaştı. Annesinin, Camdaki Kız dizisinde canlandırdığı Feride karakterine benzeyen yönleri olduğunu söyleyen Nur Sürer, röportajında şu ifadelere yer verdi: "Biz üç kız, bir erkeğiz. En çok ben kavga ederdim annemle. Tabii yaşlılıkta roller değişiyor. Çok otoriter bir kadındı benim annem. 7 yaşındaydım annemle babam ayrıldığında. Üvey babam da iyi bir adamdı. Erkekten arkadaş olmaz lafı var ya, annemden çokça duymuşumdur mesela onu. Annem kız arkadaşları bile sevmezdi, acaba bunlar kandırıyor mu benim kızımı falan diye... Ben kafama göre takılan bir kız oldum hep. Bana dişini geçiremiyordu annem, öbürlerini bari kaçırmayayım diye onlara abandı, beni bıraktı kendi halime herhalde. Tamam tamam diyordu. Dinlemiyordum yani annemi. Sevgililer, şunlar bunlar, kafelere gitmeler, okuldan kaçardım. Bursa'da diskotekler vardı, deli gibi dans ederdim. Okuldan kaçıp sinemaya giderdim, eteğimi yukarı çekerdim, o zamanlar devamsızlık hakkı 30 gündü, 28 gün kaçardım ben. Başka sınıftan kızları da ayartırdım."

2.jpg

NUR SÜRER'İN HAYATI VE KARİYERİ

Asıl adı 'Şennur' olan Nur Sürer, 21 Haziran 1954 tarihinde Bursa'da Ahmet ve Rabia çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi.

3 kardeşi olan Nur Sürer, anne tarafından Arnavut, baba tarafından ise Dağıstan kökenlidir.

Eğitimini Bursa Anadolu Kız Lisesi'nde tamamladı.

Erden Kıral'ın Bereketli Topraklar Üzerinde filmi ile sinema hayatına adım atan sanatçı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde iki kez 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü kazandı. Bugüne değin kırktan fazla filmde ve televizyon dizilerinde oynadı. İlk uluslararası çalışması 1984 yılındaki Ayna adlı film oldu. Bu filmi 1991 yılında 'En İyi Yabancı Film' dalında Oskar Ödülü kazanan Umuda Yolculuk (1990), Dunkle Schatten der Angst (1993) ve Yara (1998) izledi.

Sürer, 2007 yılında Kanal D'de yayınlanan Asi adlı dizide 'Neriman Kozcuoğlu' karakterini canlandırdı.

1.jpg

NUR SÜRER'İN ÖZEL YAŞAMI

1954 yılında doğan Nur Sürer, 2022 yılı itibarıyla 68 yaşında ve yengeç burcu.

İlk evliliğini 1981 yılında Bülent Kayabaş ile yaptı. Bu evlilikten Ümit Kayabaş adında bir oğlu var.

Daha sonra 16 Haziran Hareketi adlı silahlı sol örgütün lideri olduğu gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen Sarp Kuray ile evlendi.

Kadın hakları ile yakından ilgili olan Nur Sürer, politik duruşuyla da bilinmektedir.

2007'de İstanbul'da gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarına katılan sanatçı, gözaltına alındıktan bir gün sonra serbest bırakılmıştı.

3.jpg
Nur Sürer'in eski, gençlik hali

NUR SÜRER'İN FİLMLERİ VE DİZİLERİ

Bereketli Topraklar Üzerinde

Bir Günün Hikayesi

Aşka Dönüş

Derman

Ayna

Fidan Fidan

Dul Bir Kadın

Yılanların Öcü

Ses

Son Urfalı

Karınca Katarı

Ateşböceği

Dönüş

Ihlamurlar Altında

Asi

Bir Litre Gözyaşı

Çukur

Kayıtdışı

Kurşun Yarası

Son Söz Sevginin

Havada Bulut

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN