Okan Buruk kimdir, çocuğu var mı, kaç yaşında, hangi takımda, aslen nereli?

Okan Buruk kimdir, çocuğu var mı, kaç yaşında, hangi takımda, aslen nereli?

Abilerinin de futbolcu olması nedeniyle futbolun içinde büyüyen biri olan Okan Buruk, Galatasaray'ın alt yapısına girdiğinde henüz 11 yaşındaydı. Birçok takımda görev alan Buruk, orta saha mevkiinde forma giymiş eski, Türk milli futbolcu ve teknik direktördür. Peki, Okan Buruk şimdilerde ne yapıyor? İşte, biyografisi...

Okan Buruk, ilk olarak Büyükçekmece'de yerel bir kulüp olan Karadeniz İdman Ocağı'nda oynadı. Her iki abisinin de futbolcu olması nedeniyle futbolla iç içe büyüdü ve 11 yaşında Galatasaray’ın alt yapısına girdi. 1992 senesinde Avrupa Gençler Şampiyonu olan Genç Milli Takım’ın kaptanlığını yaptı. Trabzonspor ile oynadığı bir kupa maçında ayağının kırılması nedeniyle futbol yaşamından bir süre uzak kaldı.

OKAN BURUK'UN YAŞAMI

Okan Buruk, 19 Ekim 1973 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

2001 senesinde Galatasaray'ın üst üste 5. şampiyonluğu kazanmasına üç ay kala Emre Belözoğlu ile birlikte İtalya takımı Intern ile anlaşma imzalayarak transfer oldu.

Galatasaray’ın şampiyonluğu kaybetmesindeki en büyük nedenlerden biri olarak Okan Buruk’un takımdan gidişi gösterildi.

Türkiye Milli Futbol Takımımın 3. olduğu 2002 FIFA Dünya Kupası'nda forma giydi. 2006 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Danimarka Milli Futbol Takımı'na attığı golle dikkatleri üzerine çekti.

Emre Belözoğlu ile birlikte gittiği, 3 sezon oynadığı Internazionale'da fazla kalma şansı edinemedi. 2004-2005 sezonu başında Beşiktaş'a transfer oldu.

UltrAslan taraftar grubunun uzun süreli muhalefeti sonrasında onayı alınarak, 11 Temmuz 2006 tarihinde boş mukaveleye imza atarak eski kulübü Galatasaray'a geri döndü.

Okan Buruk 7 Haziran 2008 itibari ile Galatasaray kulübünden de ayrılıp İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı ile 2 yıllık mukavele imzaladı.

2009-2010 sezonunun sonunda futbolu bırakma kararı aldı.

Bu kararının ardından Türkiye formasıyla 19 Mayıs'ta Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta 9. dakikada Emre Aşık'la beraber oyundan çıkarak jübilesini yaptı.

OKAN BURUK'UN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Profesyonel futbol kariyerini başarıyla yürüten Buruk, Galatasaray, Beşiktaş ve İtalya’nın önemli kulüplerinden Intern’de forma giydi.

Okan Buruk futbolu bırakmasının ardından 2011-2013 yılları arasında Türkiye A Milli yardımcı antrenörü olarak görev aldı.

A Milli Takım’ın başında Guus Hiddink’in bulunduğu dönemde Okan Buruk, takımın idari koordinatörlüğünü yürütmüş ve Abdullah Avcı’nın da teknik direktörlük yaptığı dönemde yardımcı antrenör olmuştu.

Elazığspor, Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor, Göztepe, Sivasspor ve Gaziantepspor gibi takımları çalıştıran Okan Buruk, 2019-20 sezonunda İstanbul Başakşehir Kulübü ile şampiyonluk elde etti. Ocak 2021 tarihinde ise karşılıklı anlaşma ile kulüpteki görevinden ayrıldığını bildirdi.

OKAN BURUK'UN ÖZEL HAYATI

1973 doğumlu olan Okan Buruk 2022 itibarıyla 49 yaşında.

Okan Buruk, terazi burcu ve 1.68 boyunda.

3 Temmuz 2007 tarihinde eski Türkiye Güzeli ve model Nihan Akkuş'la evlendi.

Çiftin, 'Ali Yiğit Buruk' isminde bir oğlu var.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da kullanıcı adı ile yer alıyor. Nihan Akkuş'un Instagram hesabı ise adı ile bulunuyor.

OKAN BURUK'UN TEKNİK DİREKTÖR OLDUĞU DÖNEMLER

2011-2013 Türkiye Milli Takım (yardımcı antrenör)

2013-2014 Elazığspor

2014-2015 Gaziantepspor

2015-2016 Sivasspor

2016-2017 Göztepe

2017 Akhisar Belediyespor

2019-2021 Medipol Başakşehir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN